Appelmoes
Tomatensoep heb je in tal van varianten, van de klassieke met balletjes tot de Italiaanse. Maar deze Chinese tomatensoep kent iedereen waarschijnlijk vooral van de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of vier ’s middags). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niks mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!
27 reacties
Dubbele hoeveelheid soep gemaakt. Niet alle ingrediënten verdubbeld, dat is ècht teveel van het goede. Ik heb 2x 400 gram tomatenpulp gebruikt, 125 gram taugé, 200 gram wortel, 200 gram appelmoes, 140 gram tomatenpuree, géén soe-oen, een omelet van 2 eieren, 4 sjalotten, 4 tenen knoflook, 4 kippenbouillontabletten, 2 kipfilets, 1 bosje lente-ui, 6 el. gembersiroop, 4 el. maizena, 4 el. ketjap manis, 2 tl. sambal, 2 liter water. De smaak was heerlijk en de hoeveelheid ‘vulling’ ook. Lekker hoor!