Home Vlees en kip Souvlaki

Souvlaki

door SmaakMenutie
Souvlaki

Griekse spiesjes

Waarschijnlijk is souvlaki een van de meest bekende Griekse vleesgerechten. Wist je dat souvlaki letterlijk ‘spiesje’ betekent? In Griekenland wordt het veelal gemaakt van varkens- of lamsvlees, maar kip kan natuurlijk net zo goed. Varieer gerust eens als je dit recept gaat maken. Overigens eten ze het in Griekenland veelal op een pita en niet zozeer op een spiesje. Je kan souvlaki prima op de barbecue maken of gebruik de contactgrill of grillpan. Serveer met tzatziki en/of een Griekse salade.

Souvlaki

Souvlaki

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.7/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Zwarte peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Neem een ruime mengkom en schenk 3 el extra vierge olijfolie in de kom. Voeg de rasp van 1 kleine citroen toe samen met het sap van een halve citroen. Voeg ook 2 tl (Griekse) gedroogde oregano toe, 2 geperste tenen knoflook en een flinke snuf peper en zout. Mix tot een marinade.
  • Snijd 400-500 g kipdijfilet in hapklare stukjes en mix grondig door de marinade. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koeling.
  • Zet de satéprikkers of spiesen minimaal een half uurtje in koud water. Rijg op elke spies enkele stukjes kip.
  • Grill de stokjes op de barbecue of op de contactgrill in circa 8 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Serveer met witte rijst, pita, tzatziki en/of een Griekse salade.

Souvlaki receptSouvlaki marinadeSouvlaki makenSouvlakiKip souvlakiAuthentieke souvlaki

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Carien 2 juli 2023 - 17:47

Wat ik doe? Als ik de kippenstukjes nog moet grillen? Dan steek ik door ieder stukje twee satéstokjes, zo kan je ze makkelijker draaien! Hé, enne, metalen prikkers zijn ook erg makkelijk, én na het eten in een sopje weer te gebruiken!

Reply