Home Pasta Pasta met gegrilde paprikasaus

Pasta met gegrilde paprikasaus

door SmaakMenutie
Pasta met gegrilde paprikasaus

Romig en vol van smaak

Soms ontstaan de lekkerste maaltijden simpelweg uit andere recepten. Zo ontstond deze pasta met gegrilde paprikasaus uit onze populaire ovenschotel met kabeljauw.

De romige saus bleek zó veelzijdig, dat we hem zonder moeite konden vertalen naar een vegetarische pasta. En geloof ons, zelfs zonder vis of vlees is deze maaltijd helemaal compleet.

Pasta met paprikasaus recept

De saus is zacht, een tikkie zoet en vol van smaak. Gegrilde paprika’s vormen uiteraard de basis, en door ze te pureren en er kookroom en Parmezaanse kaas aan toe te voegen krijg je een heerlijke zijdezachte saus. We gebruiken hiervoor kant-en-klare gegrilde paprika’s uit een pot. Lekker makkelijk, zonder in te leveren op smaak. Maar je kan ze natuurlijk ook super simpel lekker zelf maken.

Waarom gegrilde paprika?

Gegrilde paprika’s zijn meer dan alleen smaakmakers. Door het grillen komt hun natuurlijke zoetheid naar voren en dat geeft de saus een lekker volle smaak zonder dat je zware ingrediënten nodig hebt. Daarnaast zitten paprika’s boordevol vitamine C en antioxidanten. Goed voor je weerstand, huid én algehele gezondheid.

Paprikasaus pasta

Rode paprika bevat zelfs bijna drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. Combineer dat met de room en de calcium uit de Parmezaanse kaas en je hebt eigenlijk een heel voedzame saus op je bord.

Extra groente voor kleur en bite

Om het geheel wat meer textuur te geven, voegden we blokjes courgette en reepjes gele paprika toe. Ze zorgen voor een fijne bite én extra vitamientjes. In onze versie houden we het vegetarisch, maar voel je vrij om gehakt, pancetta of spekblokjes toe te voegen als je echt geen vlees kan missen.

Pasta met paprikasaus

Deze saus past trouwens prima bij allerlei soorten pasta. Wij kozen voor tagliatelle, omdat die de romige saus zo mooi vasthoudt. Maar fusilli, penne of zelfs spaghetti werken net zo goed. Kijk vooral wat je nog in huis hebt, daar is dit gerecht perfect voor.

Makkelijk en snel op tafel

Binnen 25 minuten zit je aan tafel met een heerlijk bord pasta. Even de paprika’s pureren, groente bakken, saus mengen en klaar. Deze pasta met gegrilde paprikasaus is een ideaal gerecht voor drukke doordeweekse dagen, maar ook feestelijk genoeg voor in het weekend als je het ons vraagt.

En dat zonder ingewikkelde ingrediënten of lange bereidingstijd. Gewoon, een bord vol kleur en smaak. Precies zoals pasta hoort te zijn.

Pasta met gegrilde paprikasaus

Pasta met gegrilde paprikasaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 61 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 295 g gegrilde rode paprika (1 pot) (of maak zelf)
  • 160 g tagliatelle
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • Verse basilicum
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Kook 160 g tagliatelle in 9-10 minuten beetgaar.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en snipper 2 kleine sjalotten. Snijd tevens 1 courgette in blokjes en 1 paprika in reepjes.
  • Laat 1 pot gegrilde paprika (295 g) uitlekken en mix in de kom van een hakmolen fijn. Zet even weg.
  • Verwarm een scheutje olijfolie en bak de courgette en paprika circa 5-7 minuten op middelhoog vuur al omscheppend.
  • Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit nog 2-3 minuten mee.
  • Schenk het paprikamengsel bij de groenten en meng grondig. Voeg vervolgens circa 150 ml kookroom toe en breng tegen de kook.
  • Voeg 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe en meng door het geheel tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Voeg ook een flinke snuf verse zwarte peper toe en een goede snuf zout.
  • Meng tot slot wat gescheurde basilicumblaadjes door het geheel.
  • Voeg de tagliatelle toe en serveer direct.

Pasta met gegrilde paprikasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

8 reacties

Simone 29 december 2024 - 18:23

Zongedroogde tomaat gebruikt I.p.v gegrilde paprika. Vind ik nog beter gelukt.

Tonijn is ook een top toevoeging! Bedankt.

Reply
Bianca 15 augustus 2024 - 18:20

Heerlijk recept, ik voeg zelf kipdijfilet toe, maar zonder is het ook zeer smakelijk.
Ik wissel af qua pasta, ene keer tagliatelle en andere keer fusil.

Reply
1 2