Kıymalı pide
Tijdens onze vakanties in Turkije aten we regelmatig deze hartige lekkernij – die ze daar overigens kıymalı pide (gehaktbroodje) noemen. De Turkse pide heeft een knapperige bodem met een laag van gekruid lamsgehakt, tomaat en paprika en wordt vervolgens in een houtoven afgebakken. Wij maken ‘m van rundergehakt en bakken hem in de oven. Maar ondanks deze verschillen hebben we de typerende Turkse smaak absoluut kunnen evenaren. Het gekruide gehakt heeft wel wat weg van de eerder door ons gemaakte lahmacun (Turkse pizza). Alleen heeft dit ‘gehaktbroodje’ een ovale vorm en is de bodem knapperig en luchtiger dan zijn Turkse broertje. Uiteraard kan je het deeg helemaal zelf maken. Maar voor het gemak nemen we vandaag vers pizzadeeg. Wel zo makkelijk en net zo lekker. Daardoor zet je deze pide bovendien in een half uurtje op tafel. Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je 2 rijk belegde pides.