Barbecue
Aangezien er vele barbacoa-recepten zijn, kregen we van een van onze lezers de vraag of we ons recept eens wilden delen van dit malse Mexicaanse stoofvlees. Uiteraard! In sommige recepten van barbacoa (een afgeleide van het woord barbecue) gebruikt men de oven of slowcooker om het vlees te stoven. Wij gebruiken gewoon onze ouderwetse braadpan waar het rundvlees minimaal 3 uur suddert in een mild-pittige saus van chipotle chili’s (gerookte jalapeño pepers) en limoensap. En stoofvlees is echt niet alleen in de winter lekker. Maak er een heerlijke taco van en beleg deze met ingelegde rode ui, avocado (optioneel) en natuurlijk koriander. Maar het smaakt net zo lekker met wat witte rijst!
19 reacties
Bedankt voor dit lekkere recept! Waar kopen jullie Chipotle of zou ik dit door iets anders (bijvoorbeeld gewone jalapeno pepers) vervangen?
Is gewoon bij de supermarkt te koop hoor! Zie de AH koopknop onder de ingrediënten. Het zijn gerookte jalapeño pepers dus gewone zijn niet geschikt om die ‘rook’ smaak te krijgen 🙂
Hallo goedemorgen
Hoe zit het met de kruiden als het voor 2 kilo is
Gewoon alles dubbel of wordt het dan te scherp ???🙉
Ik zou alle kruiden ongeveer x1,5 doen, dan moet het goed komen! Geniet ervan 🙂
Ik heb dit pas gemaakt en het was verschrikkelijk lekker. Nu heb ik bakje over wat ik in de vriezer deed. Zou het een idee zijn om dit tussen 2 laagjes nacho’s in de oven te doen met cheddar? Top slot wat lente ui en gesneden stukjes tomaat?
Fijn dat je ervan genoten hebt Esmar! En lijkt me heerlijk om op deze manier de restjes op te maken 🙂
Hoi, ik wil graag dit recept maken, alleen is hier in Spanje geen chipotle peper in adobo saus te vinden. De mexicaanse supermercado is net te ver. Hebben jullie een tip wat ik als vervanger kan gebruiken
Wat jammer! Het heeft een vrij specifieke smaak (pittig-rokerig) dus ik denk dat je de saus dan het best zelf kan maken. Na wat Google werk vond ik wel een recept overigens 🙂
Vandaag gemaakt, rete lekker! Ik had er nog een Paar extra scheppen van die chipotle pepper erin gedaan, ook had ik een quacamole erbij gemaakt en als eerste op de tortilla gesmeerd👌🏻👌🏻👌🏻
Super lekker! Ik had er nog een quacamole bij gemaakt en op de tortilla gesmeerd, super!👌🏻👌🏻
Kan ik ipv chipotle pepers ook de chipotle pasta gebruiken? De AH is n.l weg bij ons in het dorp
Ja hoor, gebruiken wij zelf ook 😉
zou je dit ook kunnen maken van procureur?
Ja hoor ik denk het wel!
Kan dit recept ook met dij file worden gemaakt?
Zal wel moeten kunnen hoor Danny! Houd dan wel rekening met een andere stooftijd 🙂
Wederom weer een heerlijk recept zeg. Dit wordt een blijvertje.
Als ik dit in de slowcooker wil maken, hoeveel bouillon zou er dan ongeveer bijmoeten? En hoe lang is dan ongeveer de stooftijd?
Oei, lastig te zeggen omdat we zelf geen slowcooker gebruiken! Wellicht heeft iemand anders tips?