Barbecue
Aangezien er vele barbacoa-recepten zijn, kregen we van een van onze lezers de vraag of we ons recept eens wilden delen van dit malse Mexicaanse stoofvlees. Uiteraard! In sommige recepten van barbacoa (een afgeleide van het woord barbecue) gebruikt men de oven of slowcooker om het vlees te stoven. Wij gebruiken gewoon onze ouderwetse braadpan waar het rundvlees minimaal 3 uur suddert in een mild-pittige saus van chipotle chili’s (gerookte jalapeño pepers) en limoensap. En stoofvlees is echt niet alleen in de winter lekker. Maak er een heerlijke taco van en beleg deze met ingelegde rode ui, avocado (optioneel) en natuurlijk koriander. Maar het smaakt net zo lekker met wat witte rijst!
19 reacties
Als ik dit in de slowcooker wil maken, hoeveel bouillon zou er dan ongeveer bijmoeten? En hoe lang is dan ongeveer de stooftijd?
Oei, lastig te zeggen omdat we zelf geen slowcooker gebruiken! Wellicht heeft iemand anders tips?
Wederom weer een heerlijk recept zeg. Dit wordt een blijvertje.
Kan dit recept ook met dij file worden gemaakt?
Zal wel moeten kunnen hoor Danny! Houd dan wel rekening met een andere stooftijd 🙂
zou je dit ook kunnen maken van procureur?
Ja hoor ik denk het wel!
Kan ik ipv chipotle pepers ook de chipotle pasta gebruiken? De AH is n.l weg bij ons in het dorp
Ja hoor, gebruiken wij zelf ook 😉