Home Vegetarisch Vegetarisch stoofpotje

Vegetarisch stoofpotje

groenten gestoofd in bier

door SmaakMenutie
Vegetarisch stoofpotje

Boordevol groenten

Op onze blog hebben we natuurlijk al talloze stoofgerechten staan, echter ontbrak nog een vegetarische variant. Tot vandaag! Wij presenteren jullie dit heerlijke vegetarisch stoofpotje van groenten als champignons, wortel, tomaat en selderij gestoofd in tripel bier. Eerder maakten we overigens al ratatouille, een Franse klassieker, eveneens boordevol met groenten. Deze groentestoof heeft echter echt de kenmerkende smaak van stoofvlees dankzij de toevoeging van het bier, de scherpe mosterd en de rozemarijn. Serveer met frietjes, witte rijst of aardappeltjes.

Vegetarisch stoofpotje

Vegetarisch stoofpotje

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kastanjechampignons
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 flesje tripel bier
  • 1 groentebouillon blokje
  • 3 el bloem
  • 1 el Dijon mosterd
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd 500 g kastanjechampignons in plakken of stukjes, 300 g wortels in grove ringen en 2 stengels bleekselderij fijn. Snipper ook alvast 2-3 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Bak eerst de champignons rondom bruin in een klontje boter tot ze vocht afgeven. Voeg vervolgens de bleekselderij en de wortel toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit nog even omscheppend circa 2-3 minuten.
  • Voeg 1 flinke el Dijonmosterd toe en meng door het geheel. Zet het vuur lager en voeg 2-3 el bloem toe. Bak de bloem in enkele minuten gaar.
  • Schenk in etappes 1 flesje tripel bier bij het geheel en laat even ietwat inkoken.
  • Voeg vervolgens 1 blik (400 g) tomatenblokjes bij het geheel samen met 1 verkruimeld groentebouillonblokje. Breng tegen de kook en laat al pruttelend zachtjes wat inkoken.
  • Voeg 1-2 takjes rozemarijn toe en laat nu zonder deksel circa 45-60 minuten stoven of tot de gewenste dikte. Roer geregeld door de pan om aanbakken te voorkomen.

Vegetarische stoofpot receptStoofpot vegetarischVegetarisch stoofpotjeVegetarische stoofschotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Evelien 7 maart 2024 - 14:55

Wat een lekker recept weer en met lekker veel champignons.
Ga het binnenkort eens maken.
Evelien

Reply
Judy 10 maart 2024 - 10:17

Wat een heerlijke afsluiter voor de vegetarische week!

Reply
H.Buijsse 10 maart 2024 - 13:35

Wat is een goede, smaakvolle vervanger voor Triple bier ?

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2024 - 10:50

Oei, bier is wel echt essentieel in dit stoofgerecht. Mocht je geen alcohol willen, kies dan voor een alcoholvrije variant!

Reply
Koen Van der Veken 6 april 2024 - 15:56

Alcohol kook je eruit dus …
Kies ipv tripel een donker bier zoals bijvoorbeeld St. Bernardus Abt 12 of een donker Kasteelbier …

Reply
Astrid 12 maart 2024 - 15:31

Hij staat te pruttelen, ruikt heerlijk en ik ben benieuwd hoe het zal smaken. Vanavond zet ik de foto’s op Facebook.

Reply
Willeke 12 maart 2024 - 15:56

Gisteren gemaakt. Heerlijk! Hartig, verwarmend, vol smaak. Geweldig recept. Vandaag de restjes gegeten bij de lunch. Nog net zo lekker, misschien wel lekkerder.

Reply