Een klassieker
Zijn jullie ook zo gek op die heerlijke Surinaamse broodjes die je kan kopen bij menig toko? Wij kopen onze broodjes vaak op de bekende Kruiskade in Rotterdam, maar eigenlijk is het veel leuker om ze zelf te maken. We maakten al eens een broodje bakkeljauw en natuurlijk dit Surinaamse puntje kip kerrie. Vandaag gaan we voor nog zo’n klassieker: het broodje pom! En dat is nu net iets bewerkelijker dan de meeste andere broodjes. Maar gelukkig hebben we het recept voor pom al eens eerder gedeeld. We maken zo’n grote schotel pom meestal als we veel mensen te eten krijgen of als we toch over hebben doen we het lekker op een broodje. Pom kan je makkelijk een paar dagen bewaren en is zelfs de dag erna nóg lekkerder. Serveer met Surinaams zuurgoed en met sambal naar smaak. Mmm!
3 reacties
MIJN LIEVELINGSGERECHT. pom met rijst, pom met brood in feite is dit in suriname een feestgerecht, wat voornamelijk met de kerstdagen wordt gemaakt en gegeten samen met een kippenpastei met rijst ZALIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mijn complimenten, jullie hebben de correcte samenstelling der pom te pakken, wat ook kan aanbevelen, is nadat de pomtajer is ontdooit, deze in een grote schaal te plaatsen en alvast te kruiden met zout, zwarte peper, nootmuskaat en een paar soeplepels van de jus, een half-1 uur laten trekken, alvorens in een ovenschaal over te gieten, wees rijkelijk met de zoutvlees tussen de kip te stoven, ik doe ook altyd een paar klontjes gezouten roomboter op de pom en wat suiker alvorens het in de voorverwarmde oven gaat. njang sweetie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oh ja, nog iets, ik stoof de kippendijfilet samen met zoutvlees(uiteraard erst ontzout) meegebakken met de kip etc. etc., wees rijkelijk met de zoutvlees dat alles in een heerlijke jus laten stoven, jaja het zoutvlees moet ook goed gaar worden.!!!!!!!!!!!!!!NJANG SWETIE
Haha leuk te horen Judy! Bedankt voor het compliment en de tips, klinkt heerlijk 🙂