4,7K
Het geheim
Dit is nu typisch zo’n gerecht die eigenlijk het lekkerst smaakt als oma het maakt. Een hele uitdaging om die smaak dus te evenaren. Maar het is gelukt. Het geheim? Geduld, ontbijt- of peperkoek, kaneel en tussendoor proeven! Wat ons betreft geldt ook voor rode kool, hoe langer je hem stooft hoe lekkerder ‘ie wordt. Heerlijk bij stoofvlees en met frietjes. Of ouderwets met (extra) appelmoes en gekookte aardappeltjes!
17 reacties
Zo lief, ik hoef maar te roepen en er wordt meteen aan mijn verzoek om een lekker rode kool recept voldaan. Het ziet er heerlijk uit en ik ga hem deze week nog proberen om voor de kerst bij mijn wild zwijnragout met port te gebruiken.
Hartelijk dank van een trouwe fan van jullie recepten. Ik heb er al veel geprobeerd en nog geen misser gehad. Mijn lijstje is nog lang…., zoveel lekkers hier!
Haha dat doen we uiteraard heel graag voor trouwe fans Mieke! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen. Heerlijk hoor bij de wild zwijnragout, geniet ervan!
Heb alles in huis om het morgen te maken. Lijkt me n heerlijk recept. Maar heb alleen geen ontbijtkoek in huis omdat dat niet bij de ingrediënten stond. Dus morgen even halen.
Voor de rest zijn echt alle recepten tot nu toe ook hier goed gekeurd.
Scherp Ingrid! Foutje is erin geslopen, excuus! Heb het er direct bijgezet. We hopen dat het net als onze andere recepten in de smaak viel 🙂
Ik heb dit recept gemaakt en we zijn volledige om, wat was het heerlijk! Dit recept is voor altijd een blijvertje dank jullie wel! Btw ik heb al heel veel recepten van jullie gemaakt en allen even lekker en de uitleg is zeer goed.
Leuk Laura, dat horen we graag! Fijn dat al onze recepten in de smaak vallen 🙂
Peperkoek en 4 eetlepels suiker Zo wordt alles lekker!
Niet erg gezond lijkt mij.
Het hoeft ook niet altijd gezond te zijn Margriet 😉
Hey mannen, niets zo lekker als gestoofde rode kool. Prima recept, alleen als ik echt tijd heb (althans, de oven….) vervang ik de appel door stoofpeertjes (ongeveer 1 kilo ongeschild) en het water door rode port (ietsje meer, minimaal 500 cl, bij een grote kool een hele fles (why not…)). Basisbereiding zoals bij jullie tot en met stap 5 en dan afgedekt een uur of vier in de oven laten gaar sudderen op 150 graden. Af en toe omroeren en je hebt me dan toch een smeuïge rode kool voor bij je kalkoen, hertenfilet, hazenrug of procureur of doordeweekse bal gehakt!! Wou ik effe kwijt….
Anyway, blijf koken en inspireren, blijf ik jullie volgen!
Dat klinkt heerlijk Peter, bedankt voor de tip! Gaan we een keer uitproberen 🙂
Is dit recept geschikt voor in de slowcooker?
Hoi Jerry, dat zou wel moeten kunnen! Zelf hebben we geen slowcooker, maar denk wel dat het kan. Neem er vooral de tijd voor om het lekker zacht te krijgen. Succes!
Weer zo’n heerlijk recept. 1 van de kleindochters wil altijd rode kool als ze komt eten. Tja dat wordt een pot of uit de diepvries. Maar dit is verleden tijd. Dit recept zal zeker vaker worden gemaakt. Er staat nog een bakje klaar voor onze kleindochter. Top!
Wat leuk dat jullie genoten hebben van ons recept! Vers is het allerlekkerste inderdaad 🙂
Voor vanavond alvast klaar gemaakt. Net even geproefd super lekker 😋. Bedankt voor het recept
Weer een heerlijk recept van smaakmenutie. Hier in huis maar een liefhebber van rode kool . Daarom verdeeld in eenpersoons porties en in de diepvries gedaan. Erg makkelijk zo’n voorraadje.
Gemaakt met Kerstmis en het was heerlijk. Rode kool was ook mooi gebonden door de ontbijtkoek.