10,8K
Favoriet
Nu het buiten wat kouder is, vinden wij ovenschotels heerlijk! Daarnaast zijn ze vaak makkelijk te maken, dus ideaal voor een doordeweekse dag. Vandaag maken we een van onze favorieten: zuurkoolschotel met gehakt en spekjes. Uiteraard maken we er romige aardappelpuree bij en mengen er een mosterdsausje door en stukjes appel. En zo zie je, in drie kwartier tover jij een heerlijke ovenschotel op tafel waar iedereen van zal smullen! Mmmm
25 reacties
Ik laat de zuurkool niet uitlekken maar doe het in een stoompan met de aardappelen onderin de pan, koken met wat water en witte wijn(met eventueel een stukje zuurkoolspek). Smaak is dan heerlijk!
Lekker Miranda! 🙂
Dit gemaakt met als variatie een paprika en 2 augurken, gesnipperd en meegebakken met het gehakt, lekker hoor!
Lekkere variatie zeg, goed idee Te!
Zou dit gerecht nog lekker zijn nadat je het hebt ingevroren?
Ja kan wel hoor Ilse, laten ontdooien en langzaam weer verwarmen! 🙂
Mijn man is niet zo gek op zuurkool, maar toen ik dit voorzette, zei hij wat is dit lekker.
Dit komt zeker vaker op tafel.
Heb al veel recepten gemaakt van jullie, ben echt fan😁
Wat een heerlijk recept! We hebben zitten smullen! Komt zeker vaker op tafel.