Ultieme snack
Zo af en toe is er niets lekkerder dan een warm, knapperig saucijzenbroodje, vers uit de oven. Die goudbruine bladerdeeglaag, gevuld met kruidig gehakt, maakt het de ultieme snack voor elk moment van de dag. Of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of een feestje viert, een saucijzenbroodje smaakt áltijd goed. En een flinke klodder mosterd erbij maakt ze helemaal af!
Een vleugje nostalgie
Mijn oma maakte vroeger ook regelmatig saucijzenbroodjes, maar gaf er haar eigen twist aan. Ze mengde een scheutje ketjap door het gehakt, waardoor ze een subtiel Indisch tintje kregen. Die combinatie van hartig, kruidig en een tikkeltje zoet maakte ze onweerstaanbaar lekker. Zodra de geur van de saucijzenbroodjes zich door het huis verspreidde, stond iedereen klaar om toe te slaan. En eerlijk is eerlijk: zelfgemaakt zijn ze toch echt het allerlekkerst.
Kidsproof
Het mooie aan saucijzenbroodjes is dat ze bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Zelfs de allerkleinsten zijn er gek op. Ons neefje van één jaar wilde na één hapje meteen meer. Kidsproof dus! Maar ook bij volwassenen zijn ze een groot succes door de perfecte combinatie van krokant deeg en een heerlijke vulling. En of je nu voor de klassieke variant gaat of een eigen twist toevoegt, succes is gegarandeerd.
Zelf maken of kant-en-klaar?
Hoewel de supermarkt of bakker een prima alternatief biedt, zijn zelfgemaakte saucijzenbroodjes toch het allerlekkerste. Je kunt variëren met de kruiden, experimenteren met andere vleessoorten of zelfs een vegetarische versie maken. Met een beetje geduld maak je de lekkerste varianten, helemaal naar eigen smaak. Maar eerlijk is eerlijk: soms is de verleiding groot om gewoon even langs de bakker te lopen en jezelf te trakteren op een warm, vers exemplaar. Want zeg nou zelf, met lekkere trek gaat een goed saucijzenbroodje er altijd in!
33 reacties
Heb ze nu al 2 keer gemaakt. Ze vallen goed in de smaak.
Kan ik ze invriezen? (Dus ‘rauw’ zeg maar, voordat ze oven ingaan).
Je kan ze beter afbakken en dan af laten koelen voordat je ze invriest Wilma! Als je ze vervolgens ontdooid weer een paar minuten in de oven opwarmen, dan zijn ze het lekkerst 🙂
Superlekker! Dankjewel voor dit heerlijke recept
Leuk te horen Ellen, fijn dat de saucijzenbroodjes in de smaak vielen 🙂
Gebruik je zoete of zoute ketjap?! ?
Zoete (manis)! Wij gebruiken altijd ketjap manis van Vanka-Kawat (gewoon te koop bij de supermarkt). Succes!
Hoi hoi ziet er erg lekker uit
Zou u mij kunnen vertellen hoevt zit met de koolhydraten? Wij eten nl alleen kha arm groetjes
Hoi Tamara, dankjewel! Oei, nee dat weten wij niet helaas.