Uit de oven of op de barbecue
Zoek je een super easy visrecept voor op de barbecue? Zoek dan niet verder! Dit smaakvolle zalmpakketje is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens binnen no time klaar.
Perfect voor een zomerse avond met vrienden of gewoon een doordeweekse maaltijd in de tuin. En heb je geen barbecue bij de hand? Geen probleem, want deze zalmpakketjes doen het ook uitstekend in de oven.
Wat heb je nodig?
Voor dit recept gebruiken we uiteraard mooie, verse zalmmoten (van de visboer) die we inpakken in aluminiumfolie. Daar voegen we wat ringetjes lente-ui aan toe, schijfjes citroen en natuurlijk verse takjes dille – die geven namelijk een heerlijk frisse smaak. Eerder maakten we al eens een Oosterse variant met teriyakisaus, maar deze keer gaan we voor een zomerse twist met een frisse mosterd-citroenmarinade. Deze maak je simpel zelf van olijfolie, scherpe mosterd, citroenrasp en het sap van een halve citroen. Even mengen, over de zalm gieten en klaar ben je. Hoe easy wil je het hebben?
Zo maak je ze klaar
Leg de gemarineerde zalmmoten in een bakje van aluminiumfolie, voeg de kruiden en citroen toe, vouw de pakketjes goed dicht en leg ze op de barbecue. Na ongeveer 12 minuten is de zalm perfect gaar: mals van binnen en heerlijk op smaak. En bereid je de zalmpakketjes liever in de oven? Plaats ze dan op 200 graden in een voorverwarmde oven. Serveer met gebakken aardappeltjes (of uit de oven), gegrilde groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Waarom zalm zo goed voor je is
Behalve dat zalm natuurlijk heerlijk smaakt, is het ook nog eens supergezond. Zalm zit namelijk boordevol omega-3 vetzuren, die goed zijn voor je hart en hersenen. Daarnaast is het een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B12 en D, en bevat het belangrijke mineralen zoals selenium. Regelmatig vette vis zoals zalm eten kan bijdragen aan een gezond cholesterolgehalte en helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen. Win-win dus!
1 reactie
Heerlijk gerecht, uit de oven gemaakt met gebakken aardappels en sperzieboontjes. Uiteraard een goed wijntje en genieten maar!