Home Voor- en tussengerechten Coquilles met zoete aardappelpuree en gebakken paddestoelen

Coquilles met zoete aardappelpuree en gebakken paddestoelen

door SmaakMenutie

Gegarandeerd succes

Wow! Wil je indruk maken op je familie of vrienden met een waanzinnig voorgerecht? En geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan deze heerlijke coquilles met zoete aardappelpuree, doorbakken paddenstoelen en teriyaki saus. Gegarandeerd een succes! En guess what, helemaal niet moeilijk om te maken. Zie het recept voor de gouden tip om je coquilles perfect te bakken.

Coquilles met zoete aardappelpuree en paddestoelen

Coquilles met zoete aardappelpuree en gebakken paddestoelen

Wow! Wil je indruk maken op je familie of vrienden met een waanzinnig voorgerecht? En geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan deze... Voor- en tussengerechten Coquilles met zoete aardappelpuree en gebakken paddestoelen European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

12 coquilles (3 per persoon)
2 flinke zoete aardappelen
6 el kookroom
4 lente-ui
Snuf nootmuskaat
Paddenstoelen (kies wat je lekker vindt!)
Teriyaki saus (of kant-en-klaar, maar liever niet natuurlijk)

Zo maak je het

  • Schil de zoete aardappelen en kook ze in een laagje water in een minuut of 15 gaar. Net als gewone aardappelen zijn ze klaar als je er eenvoudig met een vork in kan prikken.
  • Terwijl de aardappelen koken kan je mooi zelf je teriyaki sausje maken. Verwarm ook de oven alvast voor op 180 graden.
  • Zet ook een koekenpan op het vuur met boter voor de paddenstoelen. Kies hier wat je lekker vindt. Wij hadden mini shiitake. De paddenstoelen bak je op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn en licht knapperig (dus niet meer zompig/vochtig). Laat op laag vuur staan zodat ze warm blijven.
  • Giet de aardappelen af en voeg hier een goede scheut (circa 6 el) kookroom aan toe, een klein snufje nootmuskaat en wat zwarte peper. Stamp tot je een mooie romige puree hebt. Zet met het deksel op de pan nog even op een laag vuurtje om warm te houden.
  • Wrijf de coquilles in met olijfolie. Gebruik een grillpan (of koekenpan) en bak de coquilles op hoog vuur aan tot ze een bruin laagje hebben. Dit gaat snel (max 30 sec per kant). Leg ze in een ovenschaal en plaats nog 3 minuten in de oven.
  • Snijd een paar lente-ui in kleine ringetjes.
  • Maak het bord op door te beginnen met een beetje zoete aardappelpuree en drapeer daaromheen de paddenstoelen. Plaats op de puree 3 coquilles en besprenkel (speels) met teriyaki saus. Maak af met de lente-ui. Mmmm!

Coquilles voorgerecht recept

Misschien valt dit ook in de smaak