Home Bijgerechten Aardappels met rozemarijn uit de oven

Aardappels met rozemarijn uit de oven

door SmaakMenutie
Aardappels met rozemarijn uit de oven

Zo gepiept

Ben je het beu om altijd maar aardappels te koken? Maak dan eens deze heerlijke aardappels met rozemarijn en knoflook uit de oven. Super easy en zo gepiept. Daarnaast gaat je keuken ook nog eens heerlijk ruiken. We voegen bijna een hele bol knoflook toe die in de oven poffen. Lekker in combinatie met de aardappeltjes en nog eens gezond ook. Een ideaal bijgerecht voor als je eters verwacht zoals met kerst.

Aardappels met rozemarijn uit de oven

Aardappels met rozemarijn uit de oven

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.0/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kg iets kruimige aardappelen
1 bol knoflook
1 citroen
15 g verse rozemarijn
Verse tijm (optioneel)
Zwarte gemalen peper
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Kook 1 kg (iets) kruimige aardappelen in een laagje water 10 minuten. Voeg ook een snuf zout toe. Laat de aardappels uitlekken en uitwasemen in een vergiet.
  • Halveer grote aardappels en verdeel op een bakplaat of braadslede. Voeg flink wat gekneusde tenen knoflook toe (de schil kan je laten zitten).
  • Voeg een paar takjes rozemarijn toe en (optioneel) een paar takjes tijm. Voeg ook een 1/2 citroen toe in dikke plakjes gesneden.
  • Besprenkel het geheel nu riant met olijfolie en hussel goed door elkaar. Bestrooi ruim met zeezout en zwarte peper.
  • Plaats de schaal 35-45 minuten in de oven. Hussel halverwege nog een keertje om en kneus zachtjes de grote aardappels lichtjes (smashed potatoes effect).
  • Verwijder de rozemarijn, tijm en citroen voor het opdienen. Knijp nog wat vers citroensap over het geheel en voeg naar smaak extra zout en peper toe

Aardappels ovenAardappel rozemarijn ovenAardappels met rozemarijn uit de ovenRozemarijn aardappels

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!