Hartige herfsttaart
Zodra het buiten weer wat guurder wordt krijgen wij altijd direct zin in witlof. Veelal grijpen wij naar de klassieke witlofschotel met ham en kaas maar een variatie verwerkt in een quiche leek ons ook wel een leuk idee. En zie hier een heerlijke witlof quiche met ham en kaas. Wij vonden het niet persé nodig, maar voeg vooral voor wat extra pit een eetlepel grove mosterd toe. Deze hartige taart is super makkelijk om te maken en zet je zo op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag en je de oven het meeste werk laat doen! Zowel warm als koud lekker.
14 reacties
Deze ga ik zeker maken. Heb wel een vraag, bij mij wordt de bodem altijd zo zompig, wat kan ik hier aan doen?
Leuk Marloes! Zorg ervoor dat de groenten (in dit geval witlof) heel goed uitgelekt zijn en geen vocht meer bevatten (trek naar beneden). Dat zorgt al voor een minder zompige bodem. Geniet ervan!
Naast het uitknijpen van de witlof helpt het ook als je de bodem bedekt met bloem of paneermeel.
Ha Marloes,
Mijn ervaring is dat je de bodem “doorzeeft” met gaatjes prikken met een vork en dan geen zompige bodem meer hebt. Sinds ik dat doe heb ik er geen last meer van. Ook zou je de bakvorm, wat lager in de oven kunnen zetten.
Lijkt me heerlijk maar mag je de crème fraiche er ook uit laten , überhaupt helemaal geen melk of room
Ja hoor, ik zou dan wel een extra eitje toevoegen en wat meer kaas en eventueel een el bloem voor de stevigheid!
Hallo bedankt voor het lekkere recept😘
Vandaag gemaakt! Het was erg lekker, alleen mocht van ons de smaak van de mosterd wat meer aanwezig zijn. Dus maak hem zeker nog een keer en voeg dan iets meer mosterd toe.
Wat een heerlijk recept!
Ik maak echter wel altijd het deeg zelf, dat vind ik lekkerder en dat is niet veel werk.
Bekleed je de wanden van de springvorm ook met taartdeeg?
Yes! Geniet ervan 🙂
Kan je ook bladerdeeg gebruiken ipv hartige taart deeg?
Kan wel maar is wel minder lekker en stevig!
Vandaag gegeten erg lekker voor herhaling vatbaar.