Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.
Ajam kuning (kruidige Indische kip in kokosmelk)
Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we in de Indonesische keuken gek op kunjit. Of beter bekend als kurkuma. Tegenwoordig is kurkuma zelfs een enorm populaire ‘super food’. Nou, dat komt mooi uit, dan eten we dus al jaren super gezond volgens allerlei voedingsdeskundigen. De kurkuma zorgt er ook voor dat de…
Flammkuchen met ham en feta
Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze krokante lekkernij, konden meerdere versies natuurlijk niet uitblijven. Vandaag maken we een net zo’n makkelijke versie, maar dan met rauwe ham en feta. Super easy en…
Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis en groenten. Wij vullen ze met ricotta, spinazie en spekjes en plaatsen ze in passata. De ovenschotel maken we af met wat plakjes mozzarella en vervolgens hoeft ‘ie alleen nog…
Ovenschotel kip pesto met wortels en aardappeltjes
Wat als je nog aangebroken aardappeltjes, een halve bos bospeen, radijsjes en een pakje kipdijfilet hebt? Juist, dan maken we een snel ovengerecht! Super lekker en ontzettend makkelijk om te maken. Laat de oven maar het werk doen vandaag.
Klassieke coq au vin
Wist je dat coq au vin ooit bedacht is om iets te doen met de ‘uitgekraaide’ haan van de boerderij? Om toch nog iets van het stugge vlees van de haan te maken bedachten de Fransen dat je hem dan vooral heel lang moet marineren en lang laten sudderen. Uiteraard ondergedompeld in de rode wijn. Tegenwoordig wordt coq