Home Weekmenu WEEKMENU #39

WEEKMENU #39

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Ajam smoor

Ajam smoor

De meest bekende boemboe in Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie


Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes (in romige saus)

Het eerste waar ik, en jij waarschijnlijk ook, aan denk bij Zweedse gehaktballetjes is, inderdaad: Ikea! Vaak even snel meepakken nadat je hongerig bent geworden van al die meters die je door de winkel heen hebt afgelegd (en dat is dan nog de korte route 😉 ). Lekker, maar ze zijn véél lekkerder als je ze zèlf maakt!


Bigoli in salsa

Bigoli in salsa (Italiaanse klassieker!)

Zoals je wellicht weet zijn wij naast de Indische keuken ook een enorme fan van de Italiaanse keuken. Daar waar bij de Indische keuken een keur aan kruiden gemixt worden tot een waanzinnige smaakmaker, zo eenvoudig is de Italiaanse keuken waarbij de Italianen meester zijn in het creëren van een smaaksensatie…


Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al vanaf jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle soorten en smaken. Mijn oma’s groentesoep is er bijvoorbeeld een die we in de hele familie nog veelvuldig maken. En dat is een receptuur die ook niet zo snel zal…


Chicken coleslaw wrap

Chicken coleslaw wrap

In de categorie ‘niet bepaald gezond maar wel héél erg lekker’ presenteren wij u de sticky chicken coleslaw wrap. Heerlijke malse stukjes kipdijfilet gemarineerd in ketjap-ketchup met een frisse (zelfgemaakte) coleslaw. En nee, de kip hoeft geen uren te marineren. Klaar binnen 30 minuten 🙂

Misschien valt dit ook in de smaak