Home Weekmenu WEEKMENU #7

WEEKMENU #7

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Surinaamse roti kip massala

Surinaamse roti kip massala

Wist je dat roti eigenlijk gewoon brood betekent? Dus we eten vandaag een broodpannenkoek met kip massala. Oftewel: ‘Surinaamse roti’, zoals we in Nederland zeggen. Als je een écht lekkere roti wil moet je eigenlijk wel naar de toko. Daar koop je de echte roti vellen, gemaakt met onder andere gele spliterwten.


Pasta pesto caprese

Pasta pesto caprese (uit de oven)

Ben jij ook zo gek op een Italiaanse salade caprese? Wij ook! Wij weten dan ook zeker dat deze variant met pasta in de smaak gaat vallen ? Door de pasta (wij gebruiken fusilli) mengen we heerlijke, zoete cherry tomaatjes, spinazie, pesto en mozzarella (tip: koop een kwalitatief goede bol). En het mooie is, je zet deze…


Kip met champignons in romige dillesaus

Kip met champignons in romige dillesaus

Pasta, witte rijst, aardappeltjes… moeilijk kiezen hè. Maar niet met deze heerlijke kip met champignons in romige dillesaus. Daar smaakt namelijk alles bij! Ideaal te gebruiken als pastasaus maar minstens zo lekker met witte rijst. En zelfs met gebakken aardappeltjes is dit een perfecte combi. Mmmm!


Ovenschotel met gekarameliseerde spruitjes en kip

Gekarameliseerde spruitjes met kip (ovenschotel)

Als kind werd ik niet heel blij als mijn moeder spruitjes op tafel zette. Maar dat is tegenwoordig wel anders ? Deze heerlijke ovenschotel met spruitjes en kip vindt echt iedereen lekker. De bitterheid die de spruitjes zo kenmerkt is een stuk minder doordat ze gekarameliseerd worden door de honing. Het enige wat je nodig…


Broodje Indische pulled chicken

Broodje Indische pulled chicken

Eerder maakten we al dit heerlijke broodje pulled chicken. Vandaag maken we er een Indische variatie op die je waarschijnlijk erg doet denken aan ajam smoor. Heerlijk met wat atjar en uiteraard op het bekende Surinaamse broodje wat je kent van de toko. Moeilijk? Helemaal niet, kijk maar!