Boston butt
Mmm een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken in barbecuesaus en coleslaw! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek. Hier wíl je tanden gewoon inzetten. Deze uit Amerika overgewaaide lekkernij noemen ze daar ‘Boston Butt’. Beide woorden betekenen overigens iets anders dan je zou denken. Boston staat voor de snijtechniek en butt voor het vat waar het vlees vroeger in werd bewaard. Vaak wordt er varkensvlees gebruikt (pulled pork), maar wij maken ‘m vandaag met kip. Minder bewerkelijk en dus sneller klaar. En persoonlijk vind ik het net zo lekker. Besmeer het broodje lekker met wat (zelfgemaakte) coleslaw als tegenhanger van het vlees. Wij maken onze barbecuesaus zelf, maar als je daar geen tijd voor hebt kan je natuurlijk ook (goede) kant-en-klare barbecuesaus gebruiken.
42 reacties
Gisteren deze pulled chicken gemaakt met de cole slaw het was HEERLIJK!!!!! Groeten Els
Leuk om te horen Els! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie
Met kerst gemaakt en vandaag weer! Heerlijk!
Lekker Nicole! Fijn dat het broodje smaakte 🙂
Heb deze van het weekend gemaakt, ZO LEKKER!
Fijn Shanna, dat horen we graag!
Mijn tip, doe een scheutje rokerige single malt whisky door de barbecue saus. Het was echt super jammie
Oeh goede tip Lotte, thanks!
Deze afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was super. Hij staat met Koningsdag weer op het menu maar nu met zelfgemaakte coleslaw/ bedankt voor het recept.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Lilianne! Leuk om te horen dat je ‘m al voor de tweede keer gaat maken 🙂 En inderdaad het allerlekkerst met zelfgemaakte coleslaw!
Was heerlijk mannen! Weer een blijvertje.
Fijn dat het recept in de smaak viel Ineke! 🙂
4 kilo gemaakt, voor een tuinfeest. Super succes! Complimenten!
Zo, dat is aardig wat William! Lekker zeg. Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel! Thanks voor het compliment 🙂
Mag ik een tip geven voor wie grotere hoeveelheden maakt? Gebruik een ouderwetse handmixer om de kip te pluizen! Echt geen grap. Kipfilet in een kom, mixer erop in de laagste stand en binnen no time klaar! Werkt super.
Wat een goede tip Danielle, bedankt voor het delen! 🙂
Gisteravond gemaakt, het viel bij de kinderen ook erg in de smaak! Dit recept ga ik zeker nog een keer maken.
Fijne zondag!
Fijn Rianne dat jullie ervan genoten hebben! Leuk dat je het nog een keer gaat maken, dat is een groot compliment 🙂
Heerlijk gerecht. Viel zeer in smaak bij de kids en ons. We hebben in plaats van hamburger broodjes, kleine Turkse broodjes uit de oven gebruikt. Ook lekker. Verder hebben we voor de bouillon twee potten struik kippenbouillon gebruikt. Het restant van de bouillon niet weggooien. Heerlijke kippensoep van gemaakt!
Lekker Niels! Fijn dat de broodjes bij iedereen in de smaak viel. En goed idee die Turkse broodjes 🙂
Vanavond gemaakt net de koolsalade. Beide erg lekker. Heerlijke combinatie met de knapperige koolsalade en de heerlijk gekruide pulled chicken met de bbq saus.
Dat horen we graag Linda! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Dit is een van mijn favorieten, heerlijk.
Leuk om te horen Lucinda! 🙂
Het was om te smullen een blijvertje een groot compliment 🙂
Thanks! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂
Ik gebruik altijd ipv een hamburgerbroodje een tirks brood, is ook erg lekker!!
Goed idee Bas, lekker! 🙂
Gisteren met Pasen gemaakt inclusief de coleslaw echt heerlijk! Iedereen heeft zijn vingers er bij afgelikt. Niet te lang in de keuken. Precies pittig genoeg, wij zijn nl niet van het hele pittige. Gaan we zeker vaker maken. Yhummie!
Wat leuk om te horen Maureen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂
Lijkt me heerlijk! Kan het ook bereid worden in de slowcooker? En welke tijden/hoeveelheden kan ik dan het beste aanhouden? 😊
Dat moet zeker kunnen Sharon! Echter gebruiken wij geen slowcooker dus is het lastig je hierin te adviseren.
Bedoelen jullie met Ketchup, Tomaten Ketchup of Curry ketchup?
Tomaten ketchup 🙂
Al meerdere keren pulled pork/chicken gemaakt, maar na dit recept geen ander recept meer op tafel. Heerlijke combi met de zelfgemaakte bbq saus en cole slaw.
Thanks voor het leuke compliment Anne! 🙂
hoi!
kun je de pulled chicken ook daarna in de diepvries bewaren? ik zou het graag vandaag al maken voor kerstavond ivm tijdgebrek morgen en overmorgen
gr nicole
Jazeker! Eventueel met het opwarmen weer een beetje vocht toevoegen 🙂
Flinke scheut rokerige whisky (bv. Bowmore) is een welkome toevoeging aan de barbecuesaus! 😉
Vorige week gegeten en we hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten. We hebben gesmikkeld
Top gerechtje
Heerlijk, deze houden we erin ( echt zo’n zondag gerecht ).