Home Weekmenu WEEKMENU #18

WEEKMENU #18

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Orzo met zongedroogde tomaat, courgette en gruyère

Orzo met zongedroogde tomaat, courgette en Gruyère

Wij kwamen op het idee voor dit waanzinnig lekkere gerecht door twee vriendinnen van ons. Die kwamen een tijdje geleden voor ons koken (ja, dat gebeurt ook ? ). Aangezien een van de twee vegetariër is, maakte ze een vegetarische versie. Orzo is bij uitstek geschikt voor deze doelgroep, gezien het heel voedzaam is en je…


Gebakken zalm in honing-citroensaus

Gebakken zalm in honing-citroensaus

Soms heb je maar heel weinig nodig om wat lekkers op tafel te zetten. Zo ook met deze gebakken zalm. Met slechts 5 ingrediënten maak jij deze heerlijke moot zalm in minder dan 20 minuten. Serveer met wat gebakken aardappeltjes of frietjes en met een salade of bijvoorbeeld deze gekarameliseerde wortels. Eet…


Atjar ikan kuning

Atjar ikan kuning (Indische vis in zuur)

Dit is toch zo ontzettend lekker! Een ‘lekker Indisch doordeweeks maaltje’ noemt mijn tante dit. Oftewel, niet te veel werk. Want ja, sommige Indische gerechten kosten nou eenmaal wat meer tijd. Dit gerecht heeft alles, lekker veel groenten, gezonde vis én… atjar! Die we overigens al eens zelf maakten (ketimoen en…


Frittata met courgette en pancetta

Frittata met courgette en pancetta

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk uit armoede geboren. Omdat de mensen van voornamelijk het platteland zich niet elke avond een nieuwe maaltijd konden veroorloven, werden de restjes pasta en groenten van de dag ervoor gebruikt en verwerkt tot deze klassieke frittata. En aangezien je alle soorten pasta en…


Pad see ew

Pad see ew (Thaise noedels met kip en broccoli)

Dit superlekkere wokgerecht heeft wel iets weg van een andere Thaise heerlijkheid: Pad Thai. Hoewel deze wel iets makkelijker te maken is. Zeg maar gerust héél makkelijk ? Officieel dien je Chinese broccoli te gebruiken, maar aangezien daar lastig aan te komen is kan het net zo goed met gewone Hollandse broccoli.