13,3K
Je mist geen seconde het vlees
Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.
51 reacties
Hi ik wil graag een vegetarisch bijgerecht maken naast dit recept. Wat zouden jullie aanraden naast gebakken aardappeltjes?
Hi Beer, in principe is het al een volledige maaltijd. Er zit namelijk groente in, dus een bijgerecht is niet per sé nodig. Mocht je toch wat anders willen dan gebakken aardappeltjes, kies dan eens voor deze krokante pieper gevuld met ragout van champignons https://smaakmenutie.nl/krokante-pieper-met-ragout-van-champignons/ Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor frietjes of wat dacht je van deze winterwortels https://smaakmenutie.nl/gekarameliseerde-winterwortels/
Hoi, wij willen dit gaan maken maar wat zou je erbij serveren, wij denken richting noedels
Leuk! Noedels zou kunnen, maar wellicht gebakken aardappeltjes beter?
Ik heb deze Vega Wellington gemaakt, heerlijk! Volgens recept maar een flinke theelepel mosterd door het champignonmengel heen gedaan en een klein beetje creme fraiche. Als kaas heb ik ‘witte kaas’ (Feta) verkruimeld en toen de oven in. Heerlijk!! De 2e dag heb ik het overgebleven stuk nog een keer opgewarmd in de oven. Op zich goed te eten, maar de eerste dag was ie toch een stuk lekkerder.
Hoi Sandra. Wat fijn om te horen! En klinkt als een goede toevoeging de creme fraiche en extra mosterd. Dat heb je misschien ook wel extra nodig als je feta gebruikt :). Blauwe kaas is van zichzelf namelijk al vrij pittig. En yup, de eerste dag is ‘ie het lekkerst he. Dank voor je berichtje!
Hij is ook heerlijk met taleggio!
Goed idee Maaike, ook een kaas met pit!
Hallo heren, wat voor wijn zou goed bij dit gerecht passen? Hebben jullie specifieke aanraders?
Bedankt!
Wat kan je bij deze Vega Wellington eten? Welke bijgerechten? Om er een complete maaltijd van te maken.
Ik wil deze graag maken voor een etentje bij vrienden binnenkort. Nu zou ik graag thuis de voorbereidingen willen doen en afmaken op locatie. Wat kan ik het beste doen? Maken en dan op locatie in de oven? Of opwarmen op locatie (zo ja, hoe?) Mvg
Hoi Roxanne, leuk! Je kan het beste de Wellington op locatie opwarmen. Doe dit dan niet op al te hoge temperatuur anders heb je kans dat hij verbrandt. Vergelijk het maar met een saucijzenbroodje wat je even opwarmt in de oven. Alleen duurt dit natuurlijk langer gezien de vulling. Succes en laat het smaken!
Kan je de vegetarische Wellington ook de dag van tevoren maken zodat je hem alleen maar op hoefd tewarmen
Hoi Claudia, bedoel je nadat de Wellington een half uur in de oven is geweest en dan op de dag dat je hem wil eten nog even wil opwarmen? Groet, Tim- SmaakMenutie
Ik houd niet van blauwe kaas.. hebben jullie een idee welke kaas hier lekker bij smaakt?
Hoi Anne, je zou bijvoorbeeld een goede feta kunnen gebruiken. Maar gebruik in elk geval een kaas die wat krachtiger is van smaak. Groet, Tim- SmaakMenutie
Ontzettend lekker. Ik heb het al 3 keer gemaakt. Krijg er niet genoeg van. Zo fijn om een goed recept te hebben voor vegetarische gasten.