Supergezond
Avocado’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar wist je dat de avocado pas eind jaren ’90 doorbrak in Nederland. Tot die tijd was het een exotische vrucht die vooral in duurdere restaurants als garnering werd gebruikt. Pas sinds 2005 is de avocado echt populair geworden. En inmiddels eten we met z’n allen 40 miljoen kilo per jaar, zo berekende het CBS. Gelukkig geeft dat helemaal niet, want de avocado is supergezond – en volgens vele inmiddels een ‘superfood’ geworden. Sinds 2017 bestaan er zelfs heuse avocado restaurants. Wij maken vandaag een heerlijke avocadospread met ei en zalm op geroosterd brood. Hartstikke gezond dus!
5 reacties
We hebben dit vanavond gegeten en het was weer heerlijk! Zeker met dit warme weer is dit een lichte maaltijd!
Fijn dat de toast in de smaak viel Dorien, leuk om te horen! 🙂
Echt heerlijk! Wij hebben er alleen kerrie, ipv djintan in gedaan. Ook hebben wij er nog wat kleine stukjes bacon ingedaan, en als garnering wat lente ui.
wat is alfalfa
Dat is een gezonde kiemgroente Jos!