Home Pasta Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto

en gerookte kip

door SmaakMenutie
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Eenpansgerecht

Snel een pasta op tafel die niet alleen super lekker is maar ook nog eens voedzaam en gezond? Dan is deze pasta met avocadopesto helemaal perfect voor jou. Wij gebruiken spaghetti als pasta, maar je kan natuurlijk zelf kiezen welke pasta je het liefst gebruikt. En wil je hem liever vegetarisch: dan laat je de kip gewoon achterwege. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of voor of na het sporten.

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 180 g gerookte kip
  • 160 g pasta naar keuze
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook 160 gr spaghetti (of andere pasta) al dente in 8-10 minuten.
  • Pureer ondertussen met de foodprocessor of staafmixer 1 grote avocado (of anderhalf als ze klein zijn) samen met 15 g basilicum (1 bakje), 20 g geroosterde pijnboompitten, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en het sap van een 1/2 citroen tot een gladde saus.
  • Snijd ook alvast 1 gerookte kipfilet in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas grof.
  • Giet de pasta af maar houd ongeveer 3 el van het kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan en meng de avocadosaus door het geheel samen met de gesneden gerookte kip. Voeg indien nodig het kookvocht toe om wat te verdunnen.
  • Maak op smaak met verse peper en eventueel (grof) zeezout.
  • Serveer direct met de extra pijnboompitten en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Pasta met avocadopesto ingrediënten Avocadopesto maken Pasta pesto avocado kip Pasta avocadopesto

TIP

Ook lekker: vervang voor de variatie eens de gerookte kip door gerookte zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Mieke Von Harenberg 17 januari 2023 - 21:56

Vanavond stond dit op het menu. Onvoorstelbaar zóóóóóó yammie!!!!!
Jullie blinken uit in heerlijke gerechten, wederom dank daarvoor.

Reply
Paula 4 januari 2023 - 20:46

Vanavond gegeten en wederom genoten van de pure smaken, zoals zoveel van jullie recepten. Heb er een paprika en ui bij geroerbakt voor wat extra groentevulling.
Ik ben heel blij dat ik jullie website ken, heb al veel heerlijke recepten mogen maken!

Reply
Maud 28 december 2022 - 18:58

Hoi!
Ik wil dit recept morgen maken voor wat vriendinnen. Hoe lang kan ik de pasta van te voren bewaren? Lukt 60/30 minuten of wordt het dan al bruin?

Mvg Maud

Reply
SmaakMenutie 29 december 2022 - 11:14

Leuk Maud! Door de toevoeging van citroensap zal het niet heel snel bruin worden denk ik maar op zich is het zo snel klaar dat vers wel het lekkerst is 😉

Reply
Jeronimo 5 november 2020 - 22:54

Als ik dit voor 4 personen wil maken, kan ik dan alle ingrediënten X2 doen?

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 12:22

Hoi Jeronimo, als je alle ingrediënten verdubbelt heb je voldoende voor 4 á 5 personen. Pas wel op dat je niet te veel citroensap gebruikt. Geniet ervan!

Reply
1 2