Home Pasta Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto

en gerookte kip

door SmaakMenutie
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Voor elk moment

Soms heb je van die dagen waarop je iets gezonds wilt eten, maar niet eindeloos in de keuken wilt staan.

Voor dat soort momenten is deze pasta met avocadopesto en gerookte kip een uitkomst. Romig, fris, voedzaam en binnen no time klaar. Het is het soort gerecht waar je je goed bij voelt, zonder in te leveren op smaak.

De kracht van avocado

Avocado’s zijn niet alleen lekker romig maar ook ontzettend voedzaam. Ze zitten vol gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Denk aan vitamine E, kalium en foliumzuur. Die goede vetten zorgen bovendien voor een verzadigd gevoel. Fijn dus als je daarna nog van alles op de planning hebt. Wij combineren ‘m met basilicum en citroensap, waardoor de pesto extra fris wordt en net wat lichter aanvoelt dan een klassieke variant.

Pasta met avocadopesto ingrediënten

Avocadopesto in een handomdraai

Voor de pesto gebruiken wij een grote, rijpe avocado (of anderhalf als ze kleiner zijn), een bakje verse basilicum, een klein handje geroosterde pijnboompitten, een teen knoflook, olijfolie, een flinke snuf zout en wat citroensap. Alles gaat in de hakmolen en mixen we tot een gladde saus. Als je nog geen goede hakmolen hebt: klik hier om te kijken welke wij gebruiken. Dit is echt eenhandig apparaat om in huis te hebben, zeker voor dit soort snelle recepten.

Avocadopesto maken
Zelfgemaakte avocadopesto in de hakmolen

Pasta naar keuze, met of zonder kip

Wij kiezen meestal voor spaghetti, maar je kunt elke pastasoort gebruiken die je in huis hebt. Penne, linguine of zelfs volkoren varianten; het werkt allemaal. De gerookte kip maakt het gerecht wat hartiger en eiwitrijker, ideaal na een lange werkdag of een sportsessie. Liever vegetarisch? Dan laat je de kip gewoon weg. Serveer deze pasta met avocadopesto met wat extra pijnboompitten, een royale hand Parmezaanse kaas en eventueel wat extra blaadjes basilicum.

Pasta avocadopesto
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 180 g gerookte kip
  • 160 g pasta naar keuze
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook 160 g spaghetti (of andere pasta) al dente in 8-10 minuten.
  • Pureer ondertussen met de hakmolen 1 grote avocado (of anderhalf als ze klein zijn) samen met 15 g basilicum (1 bakje), 20 g geroosterde pijnboompitten, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en het sap van een 1/2 citroen tot een gladde saus.
  • Snijd ook alvast 1 gerookte kipfilet in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas grof.
  • Giet de pasta af maar houd ongeveer 3 el van het kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan en meng de avocadopesto door het geheel samen met de gesneden gerookte kip. Voeg indien nodig het kookvocht toe om wat te verdunnen.
  • Maak op smaak met verse peper en eventueel (grof) zeezout.
  • Serveer direct met de extra pijnboompitten en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Pasta pesto avocado kip

TIP

Ook lekker: vervang voor de variatie eens de gerookte kip door gerookte zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Jeronimo 5 november 2020 - 22:54

Als ik dit voor 4 personen wil maken, kan ik dan alle ingrediënten X2 doen?

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 12:22

Hoi Jeronimo, als je alle ingrediënten verdubbelt heb je voldoende voor 4 á 5 personen. Pas wel op dat je niet te veel citroensap gebruikt. Geniet ervan!

Reply
Maud 28 december 2022 - 18:58

Hoi!
Ik wil dit recept morgen maken voor wat vriendinnen. Hoe lang kan ik de pasta van te voren bewaren? Lukt 60/30 minuten of wordt het dan al bruin?

Mvg Maud

Reply
SmaakMenutie 29 december 2022 - 11:14

Leuk Maud! Door de toevoeging van citroensap zal het niet heel snel bruin worden denk ik maar op zich is het zo snel klaar dat vers wel het lekkerst is 😉

Reply
Paula 4 januari 2023 - 20:46

Vanavond gegeten en wederom genoten van de pure smaken, zoals zoveel van jullie recepten. Heb er een paprika en ui bij geroerbakt voor wat extra groentevulling.
Ik ben heel blij dat ik jullie website ken, heb al veel heerlijke recepten mogen maken!

Reply
Mieke Von Harenberg 17 januari 2023 - 21:56

Vanavond stond dit op het menu. Onvoorstelbaar zóóóóóó yammie!!!!!
Jullie blinken uit in heerlijke gerechten, wederom dank daarvoor.

Reply
1 2