Home Hoofdgerechten Sperziebonenschotel met gehakt

Sperziebonenschotel met gehakt

en zelfgemaakte kaassaus

door SmaakMenutie
Sperziebonenschotel met gehakt

Krokant jasje

Ben je fan van onze witlofschotel en preischotel met gekruid gehakt? Dan hebben we nu weer een nieuwe ovenschotel voor je, namelijk deze heerlijke versie met sperziebonen. Hartstikke makkelijk om te maken en veel lekkerder dan de standaard zakjes of pakjes. De kerrie geeft het een heerlijke smaak en combineert geweldig met gehakt en sperziebonen. Extra makkelijk dankzij het gebruik van voorgegaarde aardappelschijfjes. De zelfgemaakte kaassaus voor de sperziebonenschotel maak je in een handomdraai en maakt het geheel lekker smeuïg. De kaas die we erover strooien zorgt voor een krokant jasje!

Sperziebonenschotel met gehakt

Sperziebonenschotel met gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 44 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g aardappelschijfjes (voorgegaard)
  • 500 g rundergehakt
  • 400 g sperziebonen
  • 100 g geraspte kaas (belegen)
  • 30 g bloem
  • 30 g roomboter
  • 300 ml melk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el grove mosterd
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden. Kook 400 g sperziebonen in circa 9-10 minuten beetgaar.
  • Snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit in wat olie kort aan. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak in enkele minuten gaar.
  • Voeg een flinke snuf zout en peper en 2 el kerriepoeder toe aan het gehaktmengsel. Giet de sperziebonen af en voeg toe aan het geheel. Meng grondig door elkaar.
  • Maak ondertussen de kaassaus door 30 g (room)boter te laten smelten in een pannetje. Zet het vuur laag en voeg 30 g bloem toe zodat een roux ontstaat. Voeg in etappes 250-300 ml melk toe. Je zal zien dat de saus snel bindt. Voeg 50 g geraspte kaas toe, 1 el grove mosterd, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 tl nootmuskaat. Blijf (met een garde) roeren tot je een mooie kaassaus hebt.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  • Giet het gehaktmengsel in de schaal en verdeel hier bovenop de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de kaassaus over het geheel en bestrooi af met de rest van de geraspte kaas.
  • Plaats circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Sperziebonenschotel receptSperziebonen met gehaktOvenschotel sperziebonen makenSperziebonenschotel met gehaktOvenschotel met sperziebonen en gehaktGehakt sperziebonen schotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Bep Minkman 15 februari 2024 - 21:41

Deze schotel vandaag gemaakt nadat hij gisteren in mijn mailbox zat.
Was echt heerlijk en we hebben ervan genoten. Wordt beslist nog eens gemaakt.
Dank jullie wel ervoor.
Bep

Reply
Marieke van Gils 18 februari 2024 - 19:07

Dit is weer een blijvertje! Wat ontzettend lekker!

Reply