Een klassieker
Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!
Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.
Eenvoudig en snel
Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.
Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.
Kidsproof
Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?
Serveer met een frisse salade
Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.
81 reacties
Favoriete recept van mijn kinderen, ik laat wel hun de ballen draaien, dat vind ik niet leuk aan dit recept 😉. Heerlijk echt!
Haha ja dat werkje kan je goed aan de kids uitbesteden, leuk! Fijn dat jullie ervan genoten hebben Nancy!
Super lekker dit recept, kinderen vinden hem ook heerlijk.
Dankjewel
Leuk om te horen! Fijn dat het recept ook bij de kids in de smaak valt 🙂
Bedankt voor de reactie weer 🙂
Alleen nu kwam er nog een vraag in me op,sorry voor al die vragen haha.
Ik lees bij de reviews dat tomatenblokjes waterig kunnen worden.Ik heb een blik tomatenblokjes van casa Italiana van 400 gr,deze heb ik nooit gebruikt hebben jullie ervaring met dit merk?Maar ik heb ook nog een pakje Heinz tomato Frito liggen in huis van 350 gr zeggen jullie je kan beter die tomato frito pakken?of tomatenblokjes zoals in het recept?
Hi Sanneke, tomatenblokjes! En als het te waterig is gewoon wat langer laten pruttelen 🙂
Morgen ga ik dit recept maken,dus ik was alvast het recept een beetje aan het inlezen 🙂 De gehaktballetjes als eerste draaien is dat de beste volgorde?Ik dacht anders staat de saus misschien te lang op.Als ik eerst al die gehaktballetjes moet draaien en ze dan pas bij de saus kan doen.Want ik ben meestal wel een half uurtje bezig met gehaktballetjes maken 🙂
Lekker Sanneke! Je mag ze ook eerder draaien hoor als je denkt er langer mee bezig te zijn 🙂 Geniet ervan!
Al meerdere malen gemaakt en hij is heerlijk. Ik wil eigenlijk nu een dubbele hoeveelheid maken, wat adviseer je dan qua ingrediënten? Gewoon alles verdubbelen, of….
Fijn dat het recept in de smaak valt Paul! Ik zou alles dan nèt niet verdubbelen en ipv 2, 1 eitje 🙂