Home Pasta Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

altijd een succes bij kids!

door SmaakMenutie
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Een klassieker

Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!

Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.

Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Eenvoudig en snel

Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.

Spaghetti met balletjes recept

Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.

Kidsproof

Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?

Spaghetti gehaktballetjes

Serveer met een frisse salade

Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.

Spaghetti met balletjes
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 262 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 160 g spaghetti
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper een ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook kort aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 400 g tomatenblokjes toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillon blokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 g half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en een snuf peper en zout. Draai gehaktballetjes van circa 30 g per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 20 minuten pruttelen.
  • Kook 160 g spaghetti beetgaar en meng met de saus. Laat nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. 
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook (of peterselie).

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

TIP

We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

81 reacties

Nancy 10 maart 2021 - 17:45

Favoriete recept van mijn kinderen, ik laat wel hun de ballen draaien, dat vind ik niet leuk aan dit recept 😉. Heerlijk echt!

Reply
SmaakMenutie 11 maart 2021 - 10:06

Haha ja dat werkje kan je goed aan de kids uitbesteden, leuk! Fijn dat jullie ervan genoten hebben Nancy!

Reply
Hanneke 16 februari 2021 - 11:44

Super lekker dit recept, kinderen vinden hem ook heerlijk.
Dankjewel

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 11:55

Leuk om te horen! Fijn dat het recept ook bij de kids in de smaak valt 🙂

Reply
sanneke 2 februari 2021 - 10:37

Bedankt voor de reactie weer 🙂
Alleen nu kwam er nog een vraag in me op,sorry voor al die vragen haha.
Ik lees bij de reviews dat tomatenblokjes waterig kunnen worden.Ik heb een blik tomatenblokjes van casa Italiana van 400 gr,deze heb ik nooit gebruikt hebben jullie ervaring met dit merk?Maar ik heb ook nog een pakje Heinz tomato Frito liggen in huis van 350 gr zeggen jullie je kan beter die tomato frito pakken?of tomatenblokjes zoals in het recept?

Reply
SmaakMenutie 2 februari 2021 - 10:39

Hi Sanneke, tomatenblokjes! En als het te waterig is gewoon wat langer laten pruttelen 🙂

Reply
sanneke 1 februari 2021 - 13:02

Morgen ga ik dit recept maken,dus ik was alvast het recept een beetje aan het inlezen 🙂 De gehaktballetjes als eerste draaien is dat de beste volgorde?Ik dacht anders staat de saus misschien te lang op.Als ik eerst al die gehaktballetjes moet draaien en ze dan pas bij de saus kan doen.Want ik ben meestal wel een half uurtje bezig met gehaktballetjes maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 13:26

Lekker Sanneke! Je mag ze ook eerder draaien hoor als je denkt er langer mee bezig te zijn 🙂 Geniet ervan!

Reply
Paul 26 januari 2021 - 10:35

Al meerdere malen gemaakt en hij is heerlijk. Ik wil eigenlijk nu een dubbele hoeveelheid maken, wat adviseer je dan qua ingrediënten? Gewoon alles verdubbelen, of….

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 14:57

Fijn dat het recept in de smaak valt Paul! Ik zou alles dan nèt niet verdubbelen en ipv 2, 1 eitje 🙂

Reply
1 2 3 4 5 6 8