Zoals in Lazio
Spaghetti alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald ‘spaghetti op hoerenwijze’. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere beroemde gerechten is ook deze waarschijnlijk ontstaan door creatief te zijn met de beperkte hoeveelheid aan ingrediënten die men in huis had. Ook zijn er verschillende varianten van de sugo (saus). Wij maken ‘m zoals ‘ie in de regio Lazio wordt gegeten: met ansjovis en chilipeper. Maar over het algemeen smaken alle varianten vrij zout door de kappertjes, olijven en in dit geval ook de ansjovis. Traditioneel geserveerd met spaghetti, maar je zou net zo goed penne kunnen gebruiken. Buon appetito!
17 reacties
nooit ui in de puttanesca!!
Maak het zoals jij het lekker vindt! Dus voeg vooral toe (of laat achterwege) naar eigen smaak. Je bent niet verplicht ons recept geheel op te volgen. Dit is hoe wij ‘m altijd maken. En nogmaals, smaken verschillen. Succes!
Eén van de lekkerste pasta die ik heb gegeten. Ik had ‘m in minder dan 20 minuten klaar en een eetlepel chilivlokken ipv een halve theelepel.
Leuk om te horen Andre! En maak ‘m inderdaad zo spicy als je zelf wil 🙂
Ook dit is weer een heerlijk recept!! Ontzettend fan van jullie gerechten!
Nou wat onwijs leuk om te horen Melissa! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Tom kha kai gemaakt in een woord …heerlijk. Overige soep gezeefd en ingevroren. ( alles 2 x genomen) Volgende keer gebruiken bij Thaise curry!
Oeh wat slim Marsha! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Dit is het zoveelste menu wat ik maak van jullie, en zoals al het andere…..het is altijd lekker, makkelijk te maken en verassend. Erg bedankt voor de recepten👍🏼
Bedankt voor het compliment, erg leuk om te horen Do! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂
OMG! Wat een zaaalig gerecht! Al die smaakjes, heerlijk. En makkelijk om te maken. We zijn meestal meer georienteerd op al het Indische, maar zowel de Arrabiata als de Puttanesca zijn heerlijke gerechten en goed te maken. Enorm bedankt voor jullie heerlijke en niet te ingewikkelde recepten. Morgen ga ik de daging Bali maken. Lijkt me ook heerlijk 😀
Haha leuk om te horen Annelies, bedankt voor het compliment! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen. Geniet van de daging Bali!
Ik hou niet van olijven en kapppertjes. Haal je de smaak van het gerecht weg als je het er niet in doet?
Ja het zijn best wel de smaakmakers van dit gerecht Jennifer! Je zou het kunnen proberen om ze achterwege te laten, maar geen idee hoe dat uitpakt. Of gewoon een andere pasta kiezen met ansjovis. Zoals bigoli in salsa, ook heerlijk! 🙂
Vervang de zwarte olijven eens door kalamata olijven. Dat geeft zoveel meer smaak. En ik leg er altijd nog sardientjes uit blik bovenop.
Volgens mij een foutje bij het weekmenu: Spaghetti alla puttanesca.
Oftewel letterlijk vertaald ‘spaghetti op hoerenwijze????? Klopt dat, of moet het op boerenwijze zijn?
Klopt hoor 😉