Home <30 minuten Sloppy Joe

Sloppy Joe

Amerikaanse comfortfood

door SmaakMenutie
Sloppy Joe

Joe uit Iowa

Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Sloppy Joe lijkt een beetje op Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje.

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 109 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 4 zachte bolletjes
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl scherpe mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene paprika in kleine blokjes en snijd 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fijn.
  • Rul 500 gr gehakt in een scheutje olie tot het bruin is. Voeg de gesneden knoflook en sjalot toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gesneden groene paprika en 400 gr tomatenblokjes (1 blik) toe. Zet het vuur wat hoger en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 1 tl oregano, 2-3 tl scherpe mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, 1 el worcestersaus en 4 el ketchup toe. Meng alles grondig door elkaar.
  • Laat het geheel nu circa 20 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.
  • Beleg een (eventueel getoast) wit bolletje riant met de saus. Eet smakelijk!

Sloppy Joe recept Amerikaanse Sloppy Joe Sloppy Joe

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

22 reacties

Riet 13 juni 2021 - 14:38

Oopsies gemaakt en Sloppy Joe erop.
Wat een fantastisch recept.
Overheerlijk.
Dank voor het delen van dit recept.

Wouw factor: Hoog.

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:38

Haha dat horen we heel graag Riet, leuk! Fijn dat je van het broodje genoten hebt 🙂

Reply
Rita 10 juni 2021 - 20:53

Ik ga het morgen maken en maak er oopsies(broodje) bij.
Een vriendin van mij benoemde dit vandaag als to do of to make :-).
Wordt vervolgd.

Gr. Riet

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 10:10

Haha lekker Rita, geniet ervan!

Reply
Esterella 28 maart 2021 - 13:58

Maak dit al jaren, sinds de film the parent trap, m’n dochters zijn er dol op, vragen erom als ze komen eten 😊 wat betreft de manier van eten, ik snijd de kadetjes open zoals n pita, doe er ook wat fijngesneden ijsbergsla bij, soms n plakje kaas, en dan eten zoals n broodje shoarma, met 2 handen 😉

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:46

Nou wat leuk dat je de sloppy joe al kende Esterella! Lekker inderdaad ook in een pita 🙂

Reply
Dennis 14 februari 2021 - 18:11

He mannen, was lekker! Heb olie voor het gehakt weggelaten en 2 lepels ketchup vervangen voor bbq saus

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2021 - 10:14

Leuk om te horen Dennis, fijn dat de sloppy joe in de smaak viel 🙂 Thanks voor je berichtje!

Reply
Alexander 2 september 2022 - 14:46

Ik maak em vanavond, maar dan met ingelegde komkommers ernaast. Zeg maar als tafelzuur. Zin in!

Reply
Cor 24 december 2019 - 12:39

Vrijdag Sloppy Joe gemaakt wat een heerlijk recept niet alleen om te maken maar ook om te eten hebben er echt van zitten genieten.

Reply
SmaakMenutie 27 december 2019 - 09:21

Fijn dat het in de smaak viel Cor!

Reply
Hennieta 19 januari 2024 - 18:50

Zoooo wat lekker zeg

Reply
Esterella 22 mei 2022 - 14:47

Ik maak al Sloppy Joe sinds mijn dochters de film It Takes Two voor het eerst zagen, minstens 20 jaar geleden. In de loop der jaren hebben we ervaren dat het heel handig is om de kadetten als een pita open/in te snijden. Ook lekker: wat fijngesneden ijsbergsla in t broodje erbij proppen en/of kaas. Wat ook lekker is: de binnenkant besmeren met mayonaise.
Mijn recept wijkt overigens wel af van die van jullie.

Reply
1 2 3