Home Salades en soepen Salade met geitenkaas, Serranoham en peer

Salade met geitenkaas, Serranoham en peer

door SmaakMenutie
Salade met geitenkaas, Serranoham en aardbei

Supersnel

Waar heb jij zin in op een door-de-weekse avond als je net een uur in de file hebt gestaan? Vast niet om nog eens een uur in de keuken te staan. Daarom hierbij een supersnelle frisse salade mèt een bite. Lekker met peer, Serranoham en spekjes. Laten we maar gauw beginnen!

Salade met geitenkaas, Serranoham en aardbei

Salade met geitenkaas, Serranoham en peer

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g geitenkaas
125 g magere spekblokjes
80 g Serranoham (of Parmaham)
30 g walnoten
1 zakje veldsla
1 peer
3 el olijfolie
2 el balsamico
1 tl mosterd (Dijon)
1 tl honing
Aardbeien

Zo maak je het

  • Bak de spekblokjes een minuut of 10 op middelhoog vuur.
  • Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de aardbeien in hapklare stukjes en verdeel samen met de Serranoham over de borden. Verdeel de walnoten eveneens over de borden.
  • Schil de peer en snijd deze in reepjes. Bak de peer in 5 minuten bruin. Zet het vuur laag en besprenkel de peer met wat honing. Draai 'm nog een paar keer om en voeg toe aan het gerecht.
  • Verbrokkel de geitenkaas over de beide borden.
  • Doe de olijfolie, balsamico, mosterd en honing in een kom en klop met een garde of vork tot een dressing (en proef of 'ie naar smaak is!)
  • Dressing op je salade en voilà, eet smakelijk! Lekker met stokbrood of getoast brood.

Salade met geitenkaas, Serranoham en aardbeiSalade geitenkaas

TIP

Snel een dressing maken? Gebruik een klein oud mosterd of jam potje. Doe hier alle ingrediënten in en shake it! Binnen 20 seconden een perfecte dressing.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!