Een klassieke combinatie
Ken je dat? Van die heerlijke salades die je elke week maakt in de zomer? Deze salade met warme geitenkaas, spekjes en een honing-mosterdvinaigrette is er zo eentje.
De combinatie van zachte warme geitenkaas met de hartige spekjes en de lichtzoete dressing is een echte klassieke combinatie. Het is een salade die goed vullend is als avondmaaltijd maar in een iets kleinere versie ook ideaal is als lunch.
De perfecte vinaigrette
Een salade valt of staat met een goede dressing en deze maken we altijd zelf. Geloof me, als je eenmaal zelf je sressings maakt dan wil je nooit meer uit een potje. Het is eigenlijk heel simpel: we mengen olijfolie, witte wijnazijn, een beetje citroensap, vloeibare honing en scherpe mosterd. Een snufje zout en peper erbij, shake it en klaar. Deze vinaigrette brengt alle smaken mooi samen en geeft net dat beetje extra.
Warme geitenkaas
Warme geitenkaas maakt deze salade natuurlijk helemaal af. Door de geitenkaas eerst even te verwarmen in de oven wordt hij zachter en nog intenser van smaak. Soms bestrijken we de kaas met een beetje extra honing voordat hij onder de grill gaat.
Extra smaakmakers
Naast de geitenkaas en spekjes voegen we geroosterde pijnboompitten toe. Liever wat extra crunch? Walnoten zijn een heerlijke en klassieke aanvulling. De warme appelpartjes en frisse cherrytomaten geven de salade een fruitige touch en zorgen voor een mooie balans tussen een tikkie zoet en zuur. Maak het geheel compleet met een knapperig stokbrood en serveer met een glas gekoelde rosé. Uit de Provence uiteraard. Even je ogen sluiten, en je waant je op een zonnig terras aan de Côte d’Azur!
Geen fan van warme geitenkaas? Geen probleem! Je kunt de kaas ook koud toevoegen of kies voor een salade met serranoham en peer waarin de geitenkaas niet wordt verwarmd. Of vervang de geitenkaas door een andere kaassoort, zoals feta of een romige brie.
8 reacties
Wat zou je als alternatief kunnen gebruiken als je allergisch bent voor appel en walnoten?
Peer en pijnboompitjes! 🙂
Welke kaas is een goed alternatief voor geitenkaas?
Ik zou dan kiezen voor een andere zachte kaas als brie of bijvoorbeeld blauwe schimmelkaas!
Heerlijk recept, zelf heb ik appelazijn gebruikt omdat ik dat in huis had, de pijnboompitten achterwege gelaten, zo duur in Frankrijk. Jullie recepten, vooral indonesisch, is vaak lastig om hier in Frankrijk alle ingrediënten te bemachtigen. Maar maak er toch veel van.
Een heerlijk recept!!!
Dit is één van de recepten van smaakmenutie die ik maandelijks maak, heerlijk met een stokbroodje met kruidenboter erbij.
Jammie jammie, ik hoef nu niet meer naar een restaurant voor deze heerlijke salade. De mijne is nu net zo lekker! Lekker smeuïg, zacht en fris door de citroen. Echt een top salade dit! Ook lekker als je schijfjes geitenkaas op een stokbroodje doet en dan in de oven met een beetje honing eroverheen.