Home Salades en soepen Salade met krokante kip en yoghurtdressing

Salade met krokante kip en yoghurtdressing

door SmaakMenutie

Goedgevulde en gezonde maaltijdsalade

Vandaag een heerlijke salade met krokante kip! De krokante kip kan je kant-en-klaar kopen, maar onlangs maakten wij ‘m al zelf. En toen zag je al hoe makkelijk dat is! Daarbij maken we nog een frisse yoghurtdressing en vullen we de salade verder met onder andere tomaatjes, radijsjes, avocado en een mineola (of mandarijn). Een goedgevulde en gezonde maaltijdsalade dus. Mmmm!

Salade met krokante kip en yoghurtdressing

Salade krokante kip met yoghurtdressing

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g sla naar keuze (1 zakje)
100 g cherrytomaten
100 g radijsjes (handje)
75 ml Griekse yoghurt
3 stengels lente-ui
2 krokante kipschnitzels (of maak deze zelf)
2 eieren
1 teen knoflook
1 mineola (of mandarijn)
1 avocado
1/2 limoen (sap)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de krokante kipschnitzels in circa 15 minuten bruin.
  • Kook ondertussen 2 eieren in 7 minuten hard.
  • Neem een ruime (sla)kom en doe daar de sla in. Snijd de radijsjes in plakjes, halveer de cherrytomaten, snijd 3 stengels lente-ui in ringen, de mineola in stukjes en de avocado in blokjes. Hussel door de sla.
  • Doe 75 ml Griekse yoghurt in een kommetje en meng hier 1 geperst of fijn gesneden teentje knoflook door samen met het sap van een 1/2 limoen. Meng 2/3 van de dressing door de salade.
  • Snijd de krokante kipschnitzels in reepjes en verdeel over de borden. Verdeel de rest van de dressing over de borden. Eet smakelijk!

Ingrediënten salade Salade met krokante kip Salade krokante kipHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!