Home Borrelhapjes en sausjes Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

door SmaakMenutie

Andere boeg

Na de traditionele hummus en de versie met avocado gemaakt te hebben, gooien we het vandaag over een andere boeg. We kiezen voor biet! Naast dat het ontzettend gezond is, geeft het de hummus ook nog eens een prachtige kleur! Mmm, what’s not to like? 🙂

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g uitgelekte kikkererwten
250 g gekookte rode bieten (1-2 stuks)
1 teen knoflook
1 el tahin
1 el olijfolie
1/2 tl komijn
1/2 citroen (sap)

Zo maak je het

  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de blender. Of de kom van de staafmixer.
  • Snijd de gekookte bieten grof en voeg eveneens toe aan de blender.
  • Voeg tevens het sap van een 1/2 citroen, 1 flinke teen knoflook, 1 el olijfolie, 1/2 tl komijn, 1 flinke el tahin en een snuf zout toe.
  • Mixen maar! Proef of extra zout gewenst is. Lekker op een toastje, stokbroodje of Turks of Libanees brood!

Rode bieten hummus receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!