3,8K
Lekker én makkelijk
Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn moeder deze winterse rode kool ovenschotel met gehakt maakte vroeger. Meestal als ze geen inspiratie had. ‘Lekker én makkelijk’ zei ze altijd. En dat is precies wat deze rodekool schotel is. Uiteraard met frisse stukjes appel en afgemaakt met een krokant korstje van (belegen) kaas. Sowieso ben ik dol op ovenschotels, ze zijn altijd vrij eenvoudig te maken en als het buiten koud is warm je er altijd heerlijk van op. Datzelfde doet overigens ook deze rode kool stamppot.
7 reacties
Super lekker 😋 ik heb ipv appel deze keer peer gebruikt en ipv geraspte kaas verkruimelde roquefort en gehakte walnoten.
Toppertje 👍
Look like super yummy. I Will trý this recipe . Thanks for sharing it.
Goedemorgen, koken jullie de rode kool eerst gaar? of hebben jullie gare kool?
Nee hoor Linda, het is al voorgekookte rode kool uit een pakje (check de koopknop onder de ingrediënten).
De smaak was prima, maar het geheel was een beetje droog. Wat doe ik verkeerd?
Misschien moet je de puree iets romiger maken door wat meer melk en boter toe te voegen. En kies niet voor mager rundergehakt (als je dat wellicht gedaan hebt), deze is minder vet en dus ook wat droger. Gelukkig was de smaak goed!
Jongens, het was weer een heerlijk recept. Met smaak gegeten, komt wel vaker op het menu!