Home Vis Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus

door SmaakMenutie
Real English Fish and chips

Afhaalmaaltijd

Vandaag maken we een typisch Britse afhaalmaaltijd: fish and chips! Het gerecht bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis dat samen met friet wordt geserveerd. Voor de vis wordt vaak kabeljauw (dit recept) of schelvis gebruikt. De kenmerkende krant waarin de fish and chips werd meegenomen is inmiddels vervangen voor een wat hygiëne-vriendelijkere verpakking gezien de chemicaliën uit de drukinkt niet zo gezond zijn. Maak er lekker een zelfgemaakte tartaarsaus of ravigotesaus bij en vergeet het schijfje citroen niet. Enjoy your meal!

Real English Fish and chips

Fish & chips

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.9/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauw(haas)
  • 300 g bloem (+extra)
  • 1 flesje (bok)bier
  • 1 eierdooier
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl honing
  • Snuf zout en peper
  • Zonnebloem- of frituurolie

Zo maak je het

  • Meng voor het beslag met een garde in een grote kom 300 g bloem met 3 tl bakpoeder, 1 flesje (bok)bier, 1 tl honing, 1 eierdooier en een flinke snuf zout en peper tot een mooie gladde massa. Hiermee maken we het 'jasje' van de vis.
  • Snijd de kabeljauw in stukjes van de gewenste grootte en bestrijk met peper en zout. 300 g kabeljauw snijden wij in 4 á 5 stukken. Zet ook alvast een bord klaar met bloem, hier halen we straks de vis door.
  • Het bakken van de vis kan in een pan of in de friteuse. Belangrijk is dat het vet rond de 150-160 graden is. Als het vet te warm is dan gaat het te snel (en is de vis nog koud van binnen).
  • Haal de kabeljauw door de bloem en klop het overtollige bloem van de vis. Haal nu de kabeljauw door het beslag en leg direct in de (frituur)pan. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van je visstukjes, maar na circa 4-6 minuten is je 'fish' klaar! Lekker met (zelfgemaakte) frietjes en natuurlijk tartaarsaus of ravigotesaus!

Real English Fish and chipsFish and chips recept

TIP

Let op! De temperatuur van je olie is erg belangrijk. Als de olie te heet is dan schroeit je kabeljauw direct dicht en als je vet te koud is dan valt het beslag eraf.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Sjaak lammers 8 mei 2021 - 18:59

De smaak was oké, maar het beslag te dik, ik heb toch moeten verdunnen,met bier weliswaar, maar dat is geen straf, hoe dunner het beslag des Termeer het knapperig is, verder goed recept , bedankt

Reply
SmaakMenutie 10 mei 2021 - 13:21

Fijn dat ons recept in de smaak viel Sjaak! En dat ze uiteindelijk goed gelukt zijn 🙂

Reply