Salsiccia
Deze Toscaanse pastasaus is een variant op de wereldberoemde ragù alla bolognese. Het belangrijkste verschil is dat in ragù toscano ‘salsiccia’ wordt toegevoegd in plaats van pancetta. Salsiccia zijn smaakvolle Italiaanse (braad)worstjes die perfect matchen met de rest van de ingrediënten. De basis bestaat uit zeer fijn gesneden rode ui, bleekselderij en winterpeen. Het geheel wordt gestoofd in een flink glas rode wijn en tomaten passata. En zoals de Italiaanse nonna’s zeggen: quando “l’olio sale a galla” il sugo è pronto! Oftewel als de olie naar de oppervlakte komt is de saus klaar. Serveer op z’n Toscaans met pici (een soort dikke variant van spaghetti). Maar uiteraard is een andere (bij voorkeur dikkere) pastasoort als pappardelle of tagliatelle ook prima. Of wat dacht je als topping voor je crostini.
9 reacties
Hallo,
Kan je dit ook maken met alcoholvrije rode wijn?
Groetjes Romy
Ik denk het wel, maar geen idee of het dan net zo lekker wordt 😉
Hoi hoi
De Italiaanse braadworst kan ik niet vinden! Bedoel je misschien de chipolataworstjes? Ik hoor het graag van je? En anders misschien ’n alternatief…
Zie de koopknop onder de ingrediënten, als je daar op klikt zie je de juiste 🙂
Ziet er weer lekker uit ,maar waar kan ik de Itliaanse worstjes kopen ?
Thanks! Gewoon bij de supermarkt, slager of bij de (Italiaanse) delicatessenwinkel
Ik heb VENKEL WORST GEBRUIK I.P.V. GEHAKT!Super!
Wederom gemaakt,weer met 3 ons venkel worst en natuurlijk 500 ram gehakt!Inmiddels 6x gedeeld,gr Geer p.s. Ik gebruik pastasaus met knoflook van de Lidl
Wat een heerlijk gerecht ( ik heb er al veel van jullie gemaakt) en dit is wederom eentje die het fantastisch doet. Bedankt