6,3K
Franse klassieker
We hebben al heel wat quiches gemaakt, maar de klassieker onder de quiches ontbrak nog: de quiche Lorraine. Eigenlijk de meest simpele van allemaal. De hoofdingrediënten zijn namelijk spek en kaas. Zorg daarom dat je goede kwaliteit hebt van beiden. Wij kozen voor gruyère kaas, dat is toch wel de lekkerste voor deze quiche. Verder houden we hem bijna zoals het hoort. Alleen de lente-ui hebben we extra toegevoegd. Eet het lekker met een salade als avondeten of serveer hem (lauw)warm bij de lunch!
10 reacties
Nog geen reacties op dit recept? Hoe kan dat nou? Retemakkelijk en mjammie……..HEERLIJK. bedankt weer.
Gisteren de quiche gebakken voor bij de tapas en vino. Niemand kon geloven dat ik hem zelf gemaakt had, zo lekker. Moest wel lang zoeken naar de gruyere kaas. Hier in Spanje niet simpel. Maar de moeite waard. Was een leuke en lekkere borrel. Dank jullie wel. Groeten van Walter en Dick.
Welke diameter quichevorm adviseren jullie? (nog iets anders waar ik op moet letten bij de aanschaf?)
Ongeveer 26 cm Hans! Dat is het hoor, dan moet het lukken 🙂
Ik las het later toch! * zucht * Geeft vertrouwen bij het maken straks! Haha. Dank.
Nog een vraag. Goed invetten in plaats van bakpapier ook goed?
Jahoor! 🙂
Succesrecept! Al vaker gemaakt en blijft erg lekker. Vandaag staat hij ook weer in de oven. In de winkel geen bosuitjes meer, daarom flinke portie verse bieslook toegevoegd,
Is het mogelijk om er ook bij te zetten hoeveel vetten en koolhydraten enz enz jullie recepten hebben?
Goed idee, daar zullen we zeker eens over nadenken!