15,9K
Dit kan iedereen!
Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger wordt en het zijn o zo lekkere krokante korstje krijgt! Daarnaast doen we er ook een paprika door, voor de extra vitamientjes. Mjum!
70 reacties
Hoi smaakmenute,
Wat een heerlijk recept, als tip kun je de aardappeltjes ook een paar min. In de magnetron verwarmen ze worden dan een stuk zachter, en garen sneller en heb je zeker genoeg aan 25 min. baktijd in de oven.
Groetjes,
Hermien
Hoi Hermien, dankjewel voor de tip!
Heb op verschillende manieren prei op het menu gehad maar deze was toevallig wel de allerlekkerste!!!
Wat een groot compliment, dankjewel Rina!
Heerlijk recept! ?
Dankje Marga, leuk om te horen! 🙂
Heerlijk! Ik schrok in eerste instantie ff van de hoeveelheid kerriepoeder die er in moest (ik kwam erachter dat ik niet zoveel meer in huis had), maart gelukkig had ik de in het recept vermelde hoeveelheid nog net wel…ga ik zeker nog eens maken, maar ik heb besloten er dan nog een theelepeltje cayennepeper toe te voegen bij stap 4. Net iets pittiger, maar dit is uiteraard een kwestie van smaak 🙂 De aardappelschijfjes (kant en klaar uit de supermarkt) waren bij mij overigens wel gaar na de 25 minuten
Hoi Marcel, fijn dat de schotel in de smaak viel! En gelukkig had je nog nèt de juiste hoeveelheid kerriepoeder in huis 🙂 Goed idee vwb de cayennepeper, het is inderdaad net wat je lekker vindt. Sommige houden van pittig, anderen weer niet. Maar wij gaan het zeker eens proberen! Groet, team SmaakMenutie
Dit eten we vandaag.Inplaats gewone kerrie heb ik harame massala gebruikt.Zo meteen eten .Het ruikt heerlijk en zo zal het ook wel smaken .Al veel recepten gemaakt van jullie.Top!!!!
Leuk om te horen dat je de ovenschotel (en veel andere recepten) gemaakt hebt Annie! Garam massala kan je inderdaad ook gebruiken ipv kerrie, lijkt er een beetje op.
Smaaksensatie,
Heb de over op 180 graden gezet om af te bakken.
Verder is hij prachtig eruit gekomen en smaakte voortreffelijk.
Kan de oventemperatuur ook aangegeven worden?
Hallo Smaakmenutie,
Ik wil even aangeven dat bij mij de aardappelen niet binnen 25 min. gaar zijn geworden. Ik heb er minimaal het dubbele voor nodig gehad! Dus dat was wel even vervelend. Want ik rekende op ong 25 min. zoals in het recept staat. Doe ik iets verkeerds?
Hoi Hajar, de gaartijd is mede afhankelijk van de dikte en grootte van de aardappeltjes. Daarnaast wil het ook nog wel eens verschillen per oven hoelang het garen duurt. Een tip: gebruik volgende keer kleinere (stukjes) aardappel.
Dag HAJAR HAZM,
Ik heb kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt gbruikt welke voorgekookt zijn, als die van jou dat niet waren kan dit verklaren waarom ze bij jou niet gaar waren na de 25 minuten. @Smaakmenutie: als jullie ook voorgekookte aardappelschijfjes hebben gebruikt is het dan een idee om dit in de ingredientenlijst te benoemen?
Groet,
Marcel
Goed idee Marcel, ik heb het toegevoegd. Dank!
Wat is een goed alternatief voor de KAASsaus? (Huisgenoot lust geen kaas.)
Je zou dan kunnen kiezen voor bechamelsaus. Voeg dan wel wat extra mosterd toe voor wat pit!
Ik kook en ook bak ik ze vantevoren altijd even
Gisteren het gerecht gemaakt voor een aantal preihaters.
Ze wisten niet wat ze zouden eten.
Reactie; dit is echt lekker kun je dit vaker maken?
Oh ja wat is het eigenlijk?
Wil je nog meer?
Top recept!