Patatje pinda
Heb jij in het buitenland wel eens een patatje pinda op? Of wat dacht je van een berenhap met pindasaus. Of een stuk stokbrood in de pindasaus gedipt? Waarschijnlijk niet, want Nederland is een echt pindasaus-land. Niet voor niets dat de supermarkt vol staat met ‘handige’ bakjes pindasaus die je in 60 seconden opwarmt in de magnetron. Persoonlijk vind ik zo een beetje alle niet-zelfgemaakte pindasaus vreselijk. En eerlijk gezegd begrijp ik ook niet waarom mensen niet zélf de pindasaus maken. Want echt, het is hartstikke simpel mensen. Net als satésaus, ook hartstikke makkelijk. Deze pindasaus maken we met (geroosterde) pinda’s. Maar je kan ook pindakaas gebruiken. Heerlijk voor bij de gado gado, bij de barbecue of bij je patatje oorlog 😉
27 reacties
We hebben de pinda saus gemaakt voor bij de gado gado. Was lekker maar persoonlijk vind ik de kokos smaak te overheersend. Kan ik ook een andere soort melk gebruiken voor de pinda saus ipv kokosmelk.
Zie het antwoord hierboven 😉
Dag, wij vonden de smaak van de kokosmelk te overheersend. Kan je dit (deels) vervangen door kookroom of melk
Jahoor! Wij zouden dan wel kiezen voor kookroom