Spaanse tapas
Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitiefhapje? Zoek dan niet verder en maak eens deze heerlijke Spaanse tapas. Patatas bravas zijn gebakken of gefrituurde aardappelpartjes in een pikante rode saus (salsa brava). Brava betekent dan ook zoiets als pittig. Elke streek en stad in Spanje heeft zijn eigen bereidingswijze. En ook hierbinnen verschilt de receptuur per chef. De variaties zijn dan ook eindeloos. Eén ding is wel zeker, vele maken de saus aan met tomaten maar wij maken de échte salsa brava. En daar horen ze niet in thuis. De rode kleur komt namelijk van de gerookte paprikapoeder. Bovendien zijn patatas bravas zeer geschikt voor vegetariërs. Serveer naast de salsa brava met bijvoorbeeld aioli of verse knoflooksaus.
3 reacties
Heerlijk gerecht maar de hoeveelheden voor de saus kloppen naar mijn idee niet. Een eetlepel van zowel de gerookte als de hot paprika is echt veel te veel. Die saus heb ik weggegooid en daarna nog een keer gemaakt met van beide een eetlepeltje. En dat smaakte hartstikke goed. En oh ja ik had de 500 ml bouillon gemaakt van 2 bouillonblokjes (1 groente en 1 kip).
In Spanje worden ze echt met deze hoeveelheden gemaakt. Wij vinden het op deze manier erg lekker, maar geef er vooral je eigen draai aan. Het verschilt ook nog wel eens per merk paprika kruiden hoe sterk ze zijn. Fijn dat ze uiteindelijk naar smaak waren Herbert 🙂
vandaag gemaakt volgens het recept en inderdaad, te pittig (en wij zijn pittig eten wel gewend) 🙂 volgende keer maar een keer maken met iets minder van de pittige paprikapoeder en ik wat meer knoflook. Verder, toppie!