Home Pasta Pasta met spinazie en chorizo

Pasta met spinazie en chorizo

klaar in 20 minuten!

door SmaakMenutie
Pasta met spinazie en chorizo

Een rijke saus vol smaak

Vandaag maken we weer een heerlijke en smaakvolle pasta. Dit keer combineren we de pittige smaak van chorizo met de zachte romigheid van ricotta en de frisse touch van spinazie.

Terwijl de pasta kookt, bakken we de chorizo knapperig en bereiden we een rijke saus vol smaak. Met een paar kruiden en een vleugje pit toveren we in slechts 20 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Pasta chorizo

Chorizo: een pittige smaakmaker

Chorizo is een Spaanse worst die bekendstaat om zijn kruidige, rokerige smaak. Dit komt door de toevoeging van paprikapoeder, wat de worst niet alleen een diepe smaak, maar ook zijn kenmerkende rode kleur geeft. Er zijn zowel milde als pittige varianten, dus kies degene die het beste bij je smaak past. Door de chorizo in stukjes te bakken, smelt het vet en geeft het een heerlijke hartige smaak af aan de rest van het gerecht.

De saus: romig en vol van smaak

Terwijl de chorizo bakt, bereiden we een rijke saus. We gebruiken tomatenblokjes als basis, die een frisse en lichtzoete smaak geven. Om de saus extra romig te maken, voegen we naast Parmezaanse kaas ook ricotta toe. Ricotta is een zachte, Italiaanse kaas met een milde en lichtzoete smaak. Het zorgt voor een heerlijk romige textuur zonder de saus te zwaar te maken. Daarnaast voegen we typische Italiaanse kruiden toe als gedroogde oregano en basilicum en een theelepeltje cayennepeper voor een beetje pit.

Pasta spinazie recept

Spinazie: een gezonde toevoeging

Als laatste ingrediënt roeren we de spinazie door de saus. Spinazie is niet alleen gezond, maar geeft ook een mooie groene kleur en een lichte, frisse smaak aan het gerecht. De blaadjes slinken snel in de warme saus, waardoor ze perfect mengen met de rest van de ingrediënten. Hierdoor krijg je een gebalanceerd gerecht met zowel hartige, romige als frisse elementen.

Serveren maar!

Binnen 20 minuten staat deze heerlijke pasta met spinazie en chorizo op tafel. Serveer het gerecht eventueel met een frisse salade en een stukje knapperig brood om de saus mee op te dippen. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd, maar ook lekker genoeg om te serveren als je gasten hebt. Buon appetito!

Insalata caprese
Serveer bijvoorbeeld met een salade caprese!
Pasta met spinazie en chorizo

Pasta met spinazie en chorizo

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 75 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 160 g penne
  • 150 g chorizo
  • 150 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan water en kook de penne (of een andere pasta) in 10-12 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 100-150 g chorizo in hapklare stukjes (kwartjes) en snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn.
  • Bak de chorizo zonder olie op matig vuur aan. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 fijngesneden tenen knoflook toe. Fruit 2-3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe en meng goed door elkaar. Voeg nu ook 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde basilicum toe. Voeg voor extra pit tevens 1 tl cayennepeper toe. Roer door elkaar en laat even sudderen.
  • Voeg nu 100 g ricotta en 25 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Goed door elkaar roeren en voeg nu ook de pasta toe.
  • Tot slot voeg je 150 g spinazie toe. Meng door het geheel tot de spinazie is geslonken. Serveer direct en eventueel met een frisse salade.

Pasta spinazie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Ilona 4 november 2020 - 16:49

Oh man, water loopt al uit mijn giecheltje..deze gaat op de lijst voor het weekend!

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 09:26

Haha leuk om te horen Ilona! Geniet ervan dit weekend 🙂

Reply
Kirsten 5 november 2020 - 15:25

Boodschappen zijn gehaald, ben benieuwd hoe het straks smaakt…. Klinkt iig al heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 11:27

Lekker Kirsten! We hopen dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Kirsten 29 november 2020 - 15:40

Was heerlijk. Staat vanavond weer op het menu.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:44

Leuk! Fijn dat het zo in de smaak viel 🙂

Reply
Roos 6 november 2020 - 08:37

Dit was echt heerlijk!
Bedankt voor de lekkere en goed te volgen recepten.
We genieten er elke keer weer van.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 11:28

Fijn dat het in de smaak viel Roos! En leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂

Reply
J de Vries 26 november 2020 - 19:44

Smaakte goed. Laat volgende keer wel de extra cayennepeper weg. En heb wat meer Parmezaanse kaas gebruikt. Was makkelijk om te maken

Reply
SmaakMenutie 27 november 2020 - 10:05

Bedankt voor je bericht, fijn dat het recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Adriana van Heel-Smallegange 19 december 2020 - 20:23

Echt wat een aanrader, snel klaar maar onze gast (en wij ook) heeft heerlijk zitten smikkelen.
Dit komt zeker vaker op het menu , en ook onze gast vroeg om het recept☺
Wij gaan zeker vaker snuffelen tuasen jullie gerechten

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 10:28

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Adriana, leuk om te horen 🙂 Geniet van al het andere lekkers!

Reply
Annie Laumen 24 januari 2021 - 13:17

Kan je deze pasta ook met diepvries spinazie maken?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:31

Ja hoor, lijkt me wel!

Reply
Josje 22 februari 2022 - 02:35

Erg lekker. Ik heb diepvries spinazie gebruikt. Bij gebrek aan ricotta heb ik een uitgelekt yoghurtje gebruikt. Prima vervanger.

Reply
Monique 23 mei 2023 - 14:42

Vandaag gemaakt … en van gesmulddddd … jullie recepten zijn echt super leuk! Bedankt!

Reply
nel de jong 25 oktober 2023 - 18:28

Heerlijk zitten smullen van dit heerlijke recept !

Reply
Sonja 6 januari 2024 - 11:20

Hoi. Kun je ipv chorizo ook iets anders gebruiken, ik eigenlijk alleen biologisch vlees??

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2024 - 10:24

Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld salami, zolang het maar een worst met pit is!

Reply