Home Pasta Pasta pesto caprese

Pasta pesto caprese

Italiaanse ovenschotel

door SmaakMenutie
Pasta pesto caprese

Italië op je bord

Ben jij ook zo gek op een Italiaanse salade caprese? Wij ook! Wij weten dan ook zeker dat deze variant met pasta in de smaak gaat vallen. Door de pasta (wij gebruiken fusilli) mengen we heerlijke, zoete cherry tomaatjes, spinazie, pesto en mozzarella (tip: koop een kwalitatief goede bol). En het mooie is, je zet deze heerlijke ovenschotel al binnen een half uur op tafel!

Pasta pesto caprese

Pasta pesto caprese

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 128 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g cherry tomaten
  • 200 g fusilli
  • 100 g baby spinazie
  • 100 g prosciutto di Parma (of Serrano)
  • 90 g groene pesto
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilipeper

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Neem een kommetje en meng hierin 3-4 el olijfolie met 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, een flinke snuf chilipeper, een goede snuf zout en peper en 3 fijngehakte (of geperste) teentjes knoflook.
  • Neem 250 gr (goede) cherrytomaatjes en plaats deze in een ovenschaal. Verdeel de zojuist gemaakte dressing grondig over de tomaatjes en plaats 10-15 min in de oven
  • Kook ondertussen circa 200 gr fusilli (of andere pasta) in 10-11 min al dente.
  • Giet de pasta af en vermeng direct met 1 klein potje (groene) pesto van 90 gr (of maak deze zelf!). Meng ook de baby spinazie erdoor.
  • Voeg de cherry tomaatjes toe aan het geheel en meng goed door elkaar. Voeg tevens een extra snuf peper en zout toe.
  • Doe alles (terug) in de ovenschaal en verbrokkel de mozzarella en de prosciutto gelijkmatig over de schaal. Plaats ongeveer 15 minuten terug in de oven. Serveer eventueel met verse basilicum en extra peper. Mmmm!

Pasta pesto caprese recept Pasta caprese maken Pasta pesto caprese makenPasta pesto caprese Pasta caprese pesto Pasta caprese oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

28 reacties

karin 8 mei 2019 - 12:44

Ziet er erg lekker uit. Mijn dochter kan niet tegen verse spinazie. Zou ik ook diepvriesspinazie kunnen gebruiken of iets anders?

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2019 - 17:14

Hi Karin, dankjewel! Ja hoor diepvriesspinazie zou ook goed kunnen. Of je kan het eventueel achterwege laten. Succes! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Diana Khalifa 6 juni 2019 - 08:05

Met dit gerecht was ieder een thuis blij. Zelfs de boer in huis zei wat lekker maar wij hadden hem zonder de ham omdat wij geen varkensvlees eten. Dank je wel voor het delen van dit top gerecht.

Reply
SmaakMenutie 6 juni 2019 - 09:29

Hi Diana, wat leuk om te horen! Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Antoinette 28 mei 2020 - 21:15

Vanavond gegeten, en het was heerlijk! Dit gaan we zeker vaker eten.

Reply
SmaakMenutie 29 mei 2020 - 12:24

Dat horen we graag Antoinette, leuk! 🙂

Reply
Martine 26 augustus 2020 - 19:26

Echt heel erg lekker en nog eens super makkelijk ook! Dit is een blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2020 - 09:42

Leuk Martine! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Hilly Nieuwpoort 7 oktober 2020 - 14:12

Hoi Tim en Erik, het was wederom een heerlijke maaltijd! De mannen vonden het allemaal lekker. Thnx

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2020 - 14:14

Leuk om te horen Hilly! Fijn dat het bij de mannen in de smaak viel. Doe ze de groeten van ons! 🙂

Reply
Nonie 6 oktober 2023 - 16:13

Was heerlijk. Zou het ook met zalm kunnen ipv vlees?

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:50

Ja hoor, ik denk het wel!

Reply
Judy 22 februari 2021 - 12:28

Lijkt me enorm lekker, wil het graag maken. Onze supermarkt heeft geen baby spinazie, kan het ook met gewone verse spinazie?

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 13:14

Ja hoor dat kan Judy! 🙂

Reply
Judy 22 februari 2021 - 12:31

Oh, ja, nog een vraagje, de mozzarella bol is dat een kleine of de maxi? ( van Galbani)

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 13:15

Het is het standaard formaat!

Reply
Suzanne 23 juli 2021 - 07:24

Voeg je enkel de cherrytomaatjes toe aan het pastamengsel, of gebruik je ook het vocht-olie-kruiden wat achter blijft in de ovenschaal?

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:53

Nee hoor, voeg alles toe wat in de ovenschaal zit Suzanne. Dit zijn juist de smaakmakers 🙂 En uiteindelijk komt alles toch weer in de schaal. Gewoon lekker mengen!

Reply
Ina 15 oktober 2021 - 10:10

Kan je in plaats van de ham ook kip file nemen

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2021 - 12:21

Ja hoor, is alleen wat minder pittig!

Reply
Linda 17 oktober 2021 - 18:39

Heerlijk gerecht. Nog wat kipdijfilet en rucola toegevoegd. Zal vaker op het menu staan.

Reply
Marleen 13 juli 2022 - 06:21

Voor 6 personen moet ik dan alles verdubbelen ook de pesto??

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2022 - 11:04

Ongeveer alles verdubbelen Marleen! Qua pesto vooral proeven, wellicht wat minder 🙂

Reply
Anna Heller 13 oktober 2022 - 22:59

Heb wat meer pesto en iets minder zout gebruikt. Peper uit de molen erbij. Heerlijk, snel klaar en origineel recept!

Reply
Nancy 22 november 2022 - 19:08

Dit was echt weer heerlijk! Dubbele recept gemaakt voor 4 en alles is op, zonder gezeur van de kinderen 😉

Reply
Jacco 12 december 2022 - 19:31

Mijn hemel wat was dit lekker!

Reply
Maaike 22 februari 2023 - 16:35

Bij ons thuis een favoriet, de portie die voor 2-3 personen staat eten wij helemaal op met z’n tweeën 🙂

Reply
Frans 22 mei 2024 - 19:58

Heerlijk gerecht,wel een extra bol mozzarella en rucola gebruikt na dat het gerecht uit de oven is gekomen

Reply