Boordevol groenten
Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta ovenschotel met groenten en chorizo een perfecte keuze voor jou. Dit gerecht combineert het beste van twee namelijk in één ovenschotel!
De chorizo geeft een pittige bite aan het gerecht, maar als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, kun je deze vervangen door salami of cervelaat. Met een selectie van klassieke pasta-groenten, zoals courgette en paprika, en een lekker smeuïge kaaslaag erbovenop, is dit een ovenschotel die bij iedereen in de smaak zal vallen.
Smaakvolle variaties en ingrediënten
De veelzijdigheid van dit recept maakt het ideaal om naar eigen smaak aan te passen. Kies voor extra groenten zoals champignons, spinazie of aubergine voor meer variatie. Voor de kaasliefhebbers is een pittige kaas, zoals Parmezaan of belegen (of oude) kaas, een uitstekende toevoeging, terwijl mozzarella nu al zorgt voor die heerlijke, smeltende laag bovenop. Wil je een extra romige textuur aan de vulling? Voeg dan een scheutje room toe aan de tomatensaus. Voor een extra kruidige smaak kun je wat rozemarijn of tijm toevoegen. Kortom, experimenteer tot je jouw ideale recept hebt gevonden!
Simpel en snel te bereiden
Deze ovenschotel is niet alleen ontzettend lekker, maar ook super eenvoudig te maken. In slechts een kwartiertje heb je alles voorbereid en daarna doet de oven de rest van het werk. Terwijl de pasta kookt, snijd je de chorizo, prei, courgette en paprika in stukjes en bak je ze kort aan in een pan. Voeg een blik tomatenblokjes toe, samen met tijm, oregano, knoflookpoeder en de gekookte pasta. Schep de helft van dit mengsel in een ovenschaal, bestrooi met een deel van de geraspte kaas en verdeel wat verse basilicumblaadjes erover. Herhaal deze laag en beleg de bovenkant met plakjes mozzarella en de resterende kaas. Zet de ovenschotel vervolgens 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en heerlijk gesmolten is.
Serveer- en bewaartips
Deze ovenschotel smaakt het beste direct uit de oven, maar je kunt hem ook goed bewaren. Laat restjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de ovenschotel tot twee dagen later opnieuw opwarmen in de oven of magnetron. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd. Smakelijk eten!
32 reacties
Hij was heerlijk!
We eten eigenlijk nooit chorizo maar zo vonden we het allemaal lekker!
Leuk om te horen Hielco, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Deze maar weer eens gegeten vandaag. Hij was wederom geweldig. Om je vinger bij af te likken.
Haha heel goed! 😀
Heerlijk recept, mijn man eet alleen geen chorizo.. Heb je nog een ander alternatief hiervoor? Zou dit kunnen met bijvoorbeeld rundercervelaat?
Ja hoor, een andere soortgelijke worst kan je er prima door vervangen 🙂
Is het mogelijk om de mozzarella weg te laten? Ben er niet dol op. Of wordt het dan te droog?
Ben bang dat het dan een beetje te droog wordt inderdaad!
Lekker gerecht met de chorizo. Ik ging alleen de mist in bij de 8ste bullet en gooide hierbij alle geraspte kaas in de schaal. En toen ik bij de laatste bullet kwam zag ik dat ik geraspte kaas had moeten overhouden, ik had me vooraf wat beter kunnen verdiepen in het recept 🙂 Maar wellicht dat jullie de 8ste bullet kunnen aanpassen en hier vermelden dat de helft (?) van de geraspte kaas gebruikt moet worden.
Hoi Marcel, fijn dat de ovenschotel in de smaak viel! En je hebt zeker een punt vwb de kaas. We passen het direct aan! Bedankt voor je oplettendheid 🙂
Wat een heerlijk gerecht! De mannen in huis zijn vaak nogal kritisch , maar dit vonden ze heerlijk
Wederom een gerecht om je vingers bij af te likken!!!!! ?
Dankjewel Mieke, leuk om te horen! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂
We hebben dit vanavond gegeten het was weer heerlijk zeker weten ook een blijvertje!
Fijn Rina, zo mogen we het horen! 🙂
Vandaag gemaakt… voor de zekerheid de penne slechts kort gekookt om ze niet overgaar te hebben als ze uit de oven komen. Moet de bedenker echt complimenteren. Heerlijk recept, blijft op de favorieten lijst staan
Thanks Rob! Leuk dat je het vaker gaat maken 🙂
Complimenten voor jullie heerlijke recepten, de keuze is groot. Dit gerecht is super lekker 5*?
Bedankt voor het compliment Mieke, erg leuk om te horen! En fijn dat dit recept in de smaak viel 🙂
Wederom een heerlijk recept.Top!!!!!
Dankjewel Annie, leuk! 🙂
Super lekker recept. Ik heb dit recept alleen voor mijn dochter aangepast. Dus 1 schaal helemaal zoals dit recept. En de schaal van mijn dochter de tomatenblokjes vervangen voor 250ml kookroom. Deze was ook super lekker. Maar het is echt een blijvertje net zoals meer recepten.
Leuk te horen dat jullie er beide van genoten hebben Gabriëlle!
Deze ook gemaakt ,en was heel lekker ,dank u wel voor dit lekker gerecht .
Graag gedaan Patricia, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Vandaag gemaakt, ik deed het ook fout met de kaas, het was wel duidelijk maar ik deed het fout 🤭🤭
We waren met z’n zessen en iedereen vond het heerlijk
Ik heb mij vanavond laten inspireren door wat er in de koelkast lag, en dat waren een gele en groene courgette. Deze schotel was een leuk recept om daar eens wat anders mee te maken. Omdat ik probeer minder vlees te gebruiken, heb ik de chorizo (hoewel ik er dol op ben) vervangen door een stel goede scheuten chipotle (dus gerookte) tabasco. Prima alternatief voor een vegetarische variant!
voor het eerst gemaakt, en het was heerlijk. lekker pittig.
Guys…dit was weer een heerlijk recept! Wij zijn maar met z’n tweetjes dus er is genoeg over voor nog een keer deze week… 😋
Was erg lekker! Nu van de 4e keer al gemaakt
Kun je dit gerecht paar uur van tevoren al klaar maken of blijft er dan niks van de badilicum over?
Voor de smaak zouden wij het niet aanraden!