Home Pasta Pasta napoletana

Pasta napoletana

met een rijke tomatensaus

door SmaakMenutie
Pasta napoletana

Napolitaanse pastasaus

Iedereen kent wel de pizza napoletana, maar heb je wel eens gehoord van deze heerlijke pasta napoletana? De Italianen zien de saus met een rijke en volle tomatensmaak echt als een basis voor allerlei variaties. Je zet hem in no-time op tafel, het enige wat je nodig hebt zijn kwalitatief goede ingrediënten. Met name de tomatenpulp en de Parmezaanse kaas maken deze saus helemaal af. Wij pureren de saus zodat deze mooi glad en egaal wordt, maar dat is natuurlijk niet per sé nodig. Bij deze vegetarische Napolitaanse pastasaus serveren wij mezze maniche rigate (of wel gestreepte halve mouwtjes pasta), maar een andere pastasoort is natuurlijk ook buono!

Pasta napoletana

Pasta napoletana

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenpulp
  • 320 g mezze maniche rigate
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el suiker
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Snijd 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fijn en fruit in een scheut olijfolie in enkele minuten glazig.
  • Voeg 1 flinke el tomatenpuree toe en bak enkele seconden mee.
  • Voeg 1 blik tomatenpulp toe samen met 1 el Italiaanse kruiden, 1 el suiker, 100 ml water en een flinke snuf zout en peper. Meng grondig en breng tegen de kook. Laat zachtjes koken en roer geregeld.
  • Bereidt ondertussen de mezze maniche rigate (of kies een pasta naar keuze).
  • Mix de saus met een staafmixer of keukenmachine tot een egale saus. Serveer riant met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Pasta napoletana sausNapoletana sausPasta napoletanaPasta napoletana

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!