Een klassieker met een twist
We maakten al eens eerder een variant van dit recept met kip en pesto-roomsaus en het bleek een schot in de roos.
Onze video daarvan is inmiddels meer dan 200 duizend keer bekeken op YouTube en het recept staat steevast in onze top-10 van meest bezochte pagina’s. Maar zelfs klassiekers kunnen af en toe een verfrissende twist gebruiken.
Dit keer kiezen we voor gerookte zalm in plaats van kip en verruilen we de pesto voor de frisheid van verse dille. Het resultaat? Een romige, smaakvolle pasta die in een mum van tijd op tafel staat. Deze pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus bewijst dan ook dat snel én gezond prima samen kunnen gaan.
De perfecte combinatie
Dille en zalm vormen een gouden duo dat elkaar perfect aanvult. De typerende smaak van dille brengt een soort frisheid die super goed samengaat met de romige saus. Voor die saus gebruiken we kookroom die we verrijken met twee theelepels grove mosterd en dus een handje versgehakte dille.
Dit zorgt voor een subtiele smaak waar je geen genoeg van kan krijgen. En om het helemaal af te maken voegen we Parmezaanse kaas toe, die net een beetje pit toevoegt en het geheel nog wat romiger maakt.
Groene krachtpatser
Broccoli mag dan inmiddels een alledaagse groente zijn, maar onderschat hem niet. Deze groene krachtpatser zit namelijk boordevol voedingsstoffen. Van vitamine C voor een sterk immuunsysteem tot vezels die je spijsvertering ondersteunen.
Daarnaast bevat broccoli ook antioxidanten die helpen om je cellen te beschermen tegen schade. In dit gerecht zorgt de broccoli dus niet alleen voor een frisse, knapperige bite, maar ook voor een flinke dosis gezondheid.
Snel, makkelijk en lekker!
Een van de grootste voordelen van dit recept is hoe snel het klaar is. In slechts een kwartiertje tover je dit gerecht op tafel. Terwijl de pasta kookt (wij gaan voor tagliatelle, maar elke pasta kan eigenlijk), blancheer je tegelijkertijd de broccoliroosjes.
Ondertussen warm je de kookroom op met grove mosterd, Parmezaanse kaas en dille, en voeg je de gerookte zalm toe. Zodra de pasta en broccoli klaar zijn, meng je alles door elkaar. Nog even mengen en je hebt een romige, smaakvolle pasta die echt iedereen zal waarderen.
De perfecte maaltijd voor drukke dagen
Of het nu een drukke doordeweekse avond is of een snelle weekendmaaltijd, deze pasta kan altijd. Het is eenvoudig genoeg voor een snelle maaltijd, maar heeft dankzij de gerookte zalm en verse dille een verfijnde smaak die ook bij gasten indruk zal maken. En omdat je het binnen 15 minuten kunt maken, is het perfect voor momenten waarop je weinig tijd hebt, maar tóch iets lekkers wilt serveren.
Variëren naar smaak
Dit recept is heerlijk zoals het is, maar laat gerust je creativiteit de vrije loop. Geen fan van gerookte zalm? Probeer eens garnalen of stukjes kip. Wil je een extra frisse touch? Voeg een beetje citroensap toe aan de roomsaus. En als je van een beetje pit houdt, kan een snuf chilivlokken wonderen doen. Kortom, met deze basis kun je eindeloos variëren en elke keer opnieuw genieten.
14 reacties
Heerlijk gerecht, al diverse keren gemaakt. Nu met schelpjespasta van di cecco. Maak regelmatig een van jullie recepten en het zijn allemaal toppertjes. Dank ook namens mijn man. 👍😋
Leuk te horen Annelies! Lekker ook om schelpjes pasta te gebruiken 🙂
Ha Mannen van de Smaakmenutie.
Vandaag PASTA MET BROCCOLI EN ZALM IN DILLE-ROOMSAUS gemaakt ik heb er halve cherrytomaatjes aan toegevoegd zeg maar een stuk tien , maar wat een lekker recept hebben jullie ervan gemaakt TOP.
Vriendelijk groet
Fam A.Zondervan
Erg leuk om te horen! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Heerlijk recept, wij hebben zitten smullen. Wij zijn met zijn 3-en dus alles 1/3 erbij gedaan, behalve bij de kookroom. Heb hiervoor 250 ml gebruikt en de rest heb ik aangevuld met 4 lepels bouillon water waar ik de pasta in had gekookt. Genoeg saus voor ons dus. De pasta hoeveelheid heb ik gewoon aangehouden voor ons 3, ik moet anders altijd pasta weggooien. Vanavond weer een recept van jullie…. benieuwd 🙂
Fijn dat het in de smaak viel Mary! En slim hoe je meer saus hebt gemaakt, thanks voor de tip!
Erg lekker dit recept! Alleen weinig saus dus een beetje droog. Verder echt top en zo klaar!
Fijn dat het in de smaak viel Marielle, leuk om te horen! 🙂
Graag recepten voor 1 persoon. Voor 2 personen dan zo, dat je het de volgende dag kunt opwarmen. Ik zal jullie erg dankbaar zijn.
Hoi Heleen, overal waar 2 staat kan je de helft bewaren en weer opwarmen. Vaak kan je het ook nog invriezen 🙂