Chorizo als verrassende twist
Toevallig hadden wij nog wat chorizoworst over, en wat is er nou lekkerder dan dat gebruiken als basis voor een Bolognesesaus?
Chorizo geeft een heerlijke, ietwat rokerige, pittige smaak aan het gerecht. Deze beroemde Spaanse worst is meestal gemaakt van varkensvlees en gekruid met onder andere gerookt paprikapoeder, knoflook en chilipeper. Je hebt zowel zachte als harde chorizo. Voor deze saus gebruiken we een zachte variant zodat hij mooi mee kan sudderen en zijn smaken goed afgeeft aan de rest van de ingrediënten.

Een rijkgevulde saus
Naast de chorizo gebruiken we in dit recept ook rundergehakt voor een extra volle en stevige saus. Daar voegen we een scheut droge witte wijn aan toe. Voor nog meer smaak verkruimelen we een runderbouillonblokje in de pan en strooien we er wat gedroogde rozemarijn overheen. Een blik tomatenblokjes maakt het geheel lekker smeuïg en brengt alle smaken samen tot één rijke saus. Laat het lekker pruttelen op laag vuur, zodat alles goed kan intrekken. Hoe langer, hoe beter!
Smeltende buffel mozzarella
Ondertussen koken we de tagliatelle al dente. Een lekker brede pasta past hier namelijk goed bij. Maar het geheim zit ‘m misschien wel in de combinatie van de saus met een goede buffelmozzarella. En die mengen we niet zomaar door de saus.
Nee, we leggen de stukken mozzarella op het bord bovenop, zodat ze langzaam smelten door de hitte van de saus. Zo blijft de kaas romig, zacht en behoudt hij zijn pure smaak. De combinatie met de kruidige saus is echt zó lekker. Je kan trouwens ook burrata gebruiken als je een nóg romigere kaas wil.
Extraatje uit de oven
Wil je tot slot nog nét dat beetje extra toevoegen? Rooster dan wat cherrytomaatjes in de oven. Hussel ze eerst om met wat olijfolie en een snuf zeezout. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 tot 15 minuten op 200 graden, totdat ze beginnen te blakeren en barsten. Ze geven een zoete, bijna gekarameliseerde touch aan je gerecht die heerlijk combineert met de pittige chorizo en de romige mozzarella. Buon appetito!

10 reacties
Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt en is een van onze favorieten! Echt een heerlijk gerecht!
Hi Letty, wat leuk om te horen! Fijn dat deze versie van de Bolognese in de smaak valt 🙂 Groet, team SmaakMenutie
Echt een heerlijk recept! Ik laat alleen het bouillonblokje weg omdat ik het dan te zout vind.
Zelfs de kinderen eten nu heerlijk mee, thnx!!
Fijn dat ons recept bij iedereen in de smaak valt Kirsten! En uiteraard graag gedaan 🙂
Vorige week deze pasta gemaakt (ook voor het eerst zelf verse pasta gemaakt, hebben jullie daar ook een lekker recept voor?). De chorizo vermalen en mengen door het gehakt, njammie! We hebben er alle 4 van gesmuld.
Leuk om te horen Tina! Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft. Wij hebben nog geen recept op de website staan voor verse pasta, maar staat op ons lijstje! 🙂
Vanavond gegeten. Heerlijk! (Maar de volgende keer óf een half bouillonblokje of geen…) Deze houden we er in😋💋
Leuk te horen Anja, fijn dat je ervan genoten hebt! 🙂
Wauw!!! Dit was echt HEERLIJK!! Jullie hebben er een paar fans bij!!
Weer een fantastisch lekker recept! Bedankt hiervoor.