Panna cotta

met notencrumble

door SmaakMenutie
Panna cotta

Gekookte room

Vertaald betekent deze Italiaanse klassieker gekookte room en dat is ook precies wat het is. Niet meer, niet minder. Het enige dat je dan ook nodig hebt is (slag)room, suiker en gelatine. Oja, en een beetje vanille. Qua samenstelling heeft het dan ook wat weg van de Franse crème brûlée, alleen net iets anders bereidt. Panna cotta is ontzettend makkelijk te maken, je gasten zullen dan ook versteld staan hoe snel je dit nagerecht uit de regio Piëmonte uit de keuken tovert. Een ideaal toetje dus voor de feestdagen. Houd er alleen wel rekening mee dat je panna cotta minimaal 3 uur op moet laten stijven. Als topping en voor de kleur gebruiken we een heerlijke noten crumble en wat verse frambozen. En zo zet ook jij deze heerlijke dolci zo op tafel! Serveer eventueel met een zachte zoete dessertwijn als muskaat.

Panna cotta

Panna cotta

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g frambozen
  • 75 g gezouten notenmix
  • 50 g kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 el honing
  • 1 el sesamzaad
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kardemom

Zo maak je het

  • Verwarm 500 ml slagroom samen met 50 g kristalsuiker en 2 tl vanille extract. Breng tegen de kook aan.
  • Week ondertussen 4 gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het slagroommengsel en roer tot ze volledig zijn opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en verdeel over 4 (cocktail)glazen. Laat enkele minuten afkoelen en zet ze nu minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Hak ondertussen 75 g gezouten notenmix grof. Vermeng met 1 el sesamzaad en 1 tl kardemom. Meng ongeveer 2 el honing door de notenmix en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de noten ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Laat even afkoelen en hak fijn.
  • Haal de panna cotta uit de koeling en verdeel de crumble over de panna cotta. Voeg ook wat verse frambozen toe.

Panna cotta receptPanna cotta makenCrumble makenNotencrumblePanna cotta met notencrumblePanna cotta rood fruitPanna cotta

TIP

Afgedekt kan je panna cotta ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!