Home Desserts en taarten Lekker om te dippen! Italiaanse cantuccini

Lekker om te dippen! Italiaanse cantuccini

door SmaakMenutie

Amandelkoekjes

Mmm deze koekjes roepen altijd hele fijne gedachten bij mij op. Lekker dippend in een cappuccino op een terras genieten van de Italiaanse zon. Cantuccini zijn dan ook typisch Italiaanse amandelkoekjes uit de provincie Prato (Toscane). Ze worden veelal ook als dessert gegeten, geserveerd met een glas Vin Santo (de dessertwijn die afkomstig is uit dezelfde regio). Ik dacht altijd dat het niet een eenvoudig werkje is om ze te maken, maar het tegenovergestelde is waar! Super makkelijk 🙂  Leuk feitje trouwens is dat de koekjes tweemaal worden gebakken. Wat overigens ook het geval is bij beschuit. Goed, aan de slag!

Cantuccini maken

Cantuccini

Mmm deze koekjes roepen altijd hele fijne gedachten bij mij op. Lekker dippend in een cappuccino op een terras genieten van de Italiaanse zon. Cantuccini zijn dan ook... Desserts en taarten Lekker om te dippen! Italiaanse cantuccini European Print dit recept
Personen: 40 koekjes Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr zelfrijzend bakmeel
180 gr suiker
200 gr ongeroosterde hele amandelen
3 eieren
1 tl vanille extract/aroma
Rasp van een halve citroen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng in een kom 300 gr zelfrijzend bakmeel met 180 gram suiker (of meer als je een echte zoetekauw bent) en een snufje zout.
  • Voeg 200 gr ongeroosterde hele amandelen toe, 1 tl vanille extract, rasp van een halve citroen en 3 eieren. Kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Het deeg zal wat plakkerig blijven, maar dat geeft niet. Doe wat bloem op je handen (voorkomt plakken) en maak er 2 repen van. Ongeveer de breedte van de koekjes.
  • Bak de repen 30 minuten op 160 graden in de (hetelucht)oven.
  • Snijd het deeg na 30 minuten (met een scherp mes) in koekjes van ongeveer 1 cm breed. Leg de koekjes terug op de bakplaat en bak nog eens zo'n 10-15  minuten op 140 graden. That's all!
  • Eet je ze als dessert? Serveer er dan een glaasje dessertwijn Vin Santo bij. Lekker Italiaans!

Cantuccini receptCantuccini koekjes

TIP

De koekjes kan je een paar weken bewaren (hoewel ze hier meestal binnen een paar dagen op zijn).

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Yolande 21 september 2018 - 11:06

Wat ik mis in het recept zijn de baktijden, voor de 1e en 2e keer bakken.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2018 - 11:34

Hoi Yolande, bedankt voor het laten weten. Het laatste stuk tekst was weggevallen. Ik heb het weer teruggeplaatst. Veel bakplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply