Vin Santo
Deze koekjes roepen altijd hele fijne herinneringen bij mij op. Lekker dippend in een cappuccino op een terras genieten van de Italiaanse zon. Cantuccini zijn dan ook typisch Italiaanse amandelkoekjes uit de provincie Prato (Toscane). Ze worden veelal ook als dessert gegeten, geserveerd met een glas Vin Santo (de dessertwijn die afkomstig is uit dezelfde regio). Ik dacht altijd dat het niet een eenvoudig werkje is om ze te maken, maar het tegenovergestelde is waar. Leuk feitje trouwens is dat de koekjes tweemaal worden gebakken. Wat overigens ook het geval is bij beschuit. Goed, aan de slag!
3 reacties
Wat ik mis in het recept zijn de baktijden, voor de 1e en 2e keer bakken.
Hoi Yolande, bedankt voor het laten weten. Het laatste stuk tekst was weggevallen. Ik heb het weer teruggeplaatst. Veel bakplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie
Onze favoriete italiaanse koekjes. Nu zelf gemaakt: Heerlijk! Groot suc6!! Dank voor de mooie recepten!!