Home Desserts en taarten Perentaartjes

Perentaartjes

met karamel en zeezout

door SmaakMenutie
Perentaartjes met karamel en zeezout

In een handomdraai

Onverwachts bezoek rond koffietijd? Geen paniek, in een handomdraai heb je wat lekkers bij de koffie. Namelijk deze heerlijke perentaartjes met karamel en zeezout. Geen peer in huis? Dan kan je ook prima appels gebruiken hiervoor. De karamel zeezout combi is hemels. Mmm!

Perentaartjes met karamel en zeezout

Perentaartjes met karamel en zeezout

Print dit recept
Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 12 karamelblokjes
  • 2 peren
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • Zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil 2 peren en snijd in kleine blokjes. Meng de peer met 2 el (bruine) suiker en een halve tl kaneelpoeder.
  • Snijd de karamelblokjes in vieren.
  • Vet een muffinvorm goed in met boter en vul met bladerdeeg. Zorg dat het deeg wat ontdooit is zodat het goed vouwt. Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Neem het eigeel van het ei en meng met 1 el water. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het eigeel.
  • Vul alle vormpjes met het peermengsel. Voeg in elk vormpje een in vieren gesneden caramelblokje toe (dus 1 karamelblokje per taartje, maar wel in vieren gesneden).
  • Bestrooi tot slot met wat grof zeezout.
  • Plaats circa 15 minuten in de oven. That's it! Mmmm smullen maar!

Perentaart ovenPerentaart receptPerentaartjes met karamel en zeezout

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Urs 21 juli 2020 - 18:43

Heb dit receptje pas gemaakt en is echt supersimpel en heel lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2020 - 09:49

Fijn dat het in de smaak viel!

Reply
claudia 29 november 2020 - 10:22

Hallo ,ik lees in het recept dat je 8 bladerdeeg plakjes moet hebben en het zijn voor 12 taartjes dan kom ik toch te kort aan bladerdeeg plakjes. En in het recept lees ik voor 12 karamelblokjes is dat dan niet teveel. Groetjes claudia.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 15:46

Hoi Claudia, scherp! Misschien hebben wij destijds 8 plakjes gebruikt door ze te snijden, maar je kan er natuurlijk gewoon 12 gebruiken. En we gebruiken inderdaad per taartje een karamelblokje 🙂

Reply
Karin 27 maart 2021 - 16:07

Welke peren kun je het beste gebruiken voor dit recept?

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 11:28

Gewone conference peren zijn prima hoor Karin!

Reply
Neda 9 december 2022 - 07:31

Hallo Tim en Erik,
Er staat karamelblokjes maar maak
je die zelf of waar vind ik die?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 11:45

Check het winkelmandje onder de ingrediënten, die blokjes hebben wij gebruikt 🙂

Reply
Jolanda 12 december 2022 - 16:17

Kan ik dit in de ochtend klaarmaken, in de koelkast bewaren om ’s avonds in de oven te zetten ??

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 16:46

Je kan het peermengsel al van tevoren klaar maken, maar de vormpjes zou ik op de avond zelf doen. Gelukkig kost het heel weinig tijd 🙂

Reply
Lieven 23 januari 2024 - 08:54

proberen !!!

Reply