Home Desserts en taarten Perentaartjes met karamel en zeezout

Perentaartjes met karamel en zeezout

door SmaakMenutie

In een handomdraai wat lekkers

Onverwachts bezoek rond koffietijd? Geen paniek, in een handomdraai heb je wat lekkers bij de koffie. Namelijk deze heerlijke perentaartjes met karamel en zeezout. Geen peer in huis? Dan kan je ook prima appels gebruiken hiervoor. De karamel zeezout combi is hemels. Mmm!

Perentaartjes met karamel en zeezout

Perentaartjes met karamel en zeezout

Onverwachts bezoek rond koffietijd? Geen paniek, in een handomdraai heb je wat lekkers bij de koffie. Namelijk deze heerlijke... Desserts en taarten Perentaartjes met karamel en zeezout European Print dit recept
Personen: 12 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor 12 kleine taartjes:
8 plakjes bladerdeeg
2 peren
12 karamelblokjes (in de supermarkt te koop, bijvoorbeeld deze)
2 el suiker
1/2 tl kaneelpoeder
1 ei
Zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil 2 peren en snijd in kleine blokjes. Meng de peer met 2 el (bruine) suiker en een halve tl kaneelpoeder.
  • Snijd de karamelblokjes in vieren.
  • Vet een muffinvorm goed in met boter en vul met bladerdeeg. Zorg dat het deeg wat ontdooit is zodat het goed vouwt. Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Neem het eigeel van het ei en meng met 1 el water. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het eigeel.
  • Vul alle vormpjes met het peermengsel. Voeg in elk vormpje een in vieren gesneden caramelblokje toe (dus 1 karamelblokje per taartje, maar wel in vieren gesneden).
  • Bestrooi tot slot met wat grof zeezout.
  • Plaats circa 15 minuten in de oven. That's it! Mmmm smullen maar!

Perentaart ovenPerentaart recept

Misschien valt dit ook in de smaak