Home Erik's Asia Pad see ew

Pad see ew

Thaise wokgerecht met kip en broccoli

door SmaakMenutie
Pad see ew

Thaise klassieker voor doordeweeks

Pad see ew is zo’n gerecht dat je met gemak wekelijks op tafel zou kunnen zetten. Het is snel, smaakvol en je hebt er geen exotische ingrediënten voor nodig.

Toch proef je meteen dat het uit de Thaise keuken komt. Het is hartig, een tikje zoet en zelfs een beetje rokerig van de wok. Het doet een beetje denken aan pad thai, maar dan zonder de uitgebreide mise-en-place. Voor ons is dit het ideale ‘doordeweeks maar toch bijzonder’-gerecht.

Wat is pad see ew eigenlijk?

Letterlijk betekent het “gebakken sojasaus-noedels”, en dat dekt de lading behoorlijk goed. In Thailand wordt het vaak gemaakt met brede noedels, Chinese broccoli en ei. Maar zoals met veel streetfoodgerechten geldt, je gebruikt wat je hebt.

Pad see ew recept

Geen Chinese broccoli in de buurt? Gewone broccoli werkt uitstekend. En die brede eiernoedels (mie)? Als je die hebt is het top. Zo niet, dan doen gewone (rijst)noedels ook prima hun werk.

De saus maakt het verschil

De kracht van pad see ew zit ‘m in het sausje. Die geeft het gerecht die typische Thaise smaak. Wij mengen 2 flinke eetlepels ketjap manis met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel kristalsuiker. Zo krijg je een diepe, hartige basis met een subtiele zoetigheid. Deze saus gaat pas aan het eind door de wok (wij zijn trouwens fan van deze wok), zodat alles goed karamelliseert.

Wokken en klaar

We beginnen met het aanbraden van reepjes kip, tot ze mooi goudbruin zijn. Dan voegen we de gekookte noedels en broccoli toe, samen met de saus. We schuiven alles even opzij in de wok en breken één of twee eieren in de pan.

Phat si-io

Even roeren tot ze gestold zijn, daarna wokken we het geheel nog een minuut goed door. Alles mag lekker heet en snel, sterker nog, dat is de truc. En dan meteen serveren natuurlijk!

Pad see ew

Pad see ew

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 47 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 8 nestjes mie (4 p/p)
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el kristalsuiker
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook de mie in voldoende water in 12 minuten gaar (of anders als de verpakking dit aangeeft). Voeg de laatste 4-5 minuten de (kleine) broccoli toe zodat deze even mee gaart.
  • Snijd 1 (flinke) kipfilet in dunne reepjes en bak deze in een scheutje zonnebloemolie in enkele minuten rondom bruin.
  • Voeg zodra de kip verkleurd is 2 fijngesneden tenen knoflook toe en fruit deze al omscheppend 1 minuutje mee.
  • Maak ondertussen een sausje door 2 flinke el ketjap manis te mengen met 1 el vissaus, 1 el oestersaus en 1 el kristalsuiker.
  • Giet de mie en broccoli af voeg deze bij de kip. Meng nu ook de saus door het geheel.
  • Schuif het geheel wat aan de kant en kluts nu 1 of 2 eitjes door het geheel. Wok alles nog even goed en serveer direct!

Pad see ew

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

18 reacties

Brenda 4 april 2024 - 13:37

Als ik noedels wil gebruiken ipv mie, hoeveel gram heb ik dan nodig?

Reply
SmaakMenutie 5 april 2024 - 10:21

Ik zou dan de hoeveelheid aanhouden die de verpakking aangeeft, voor 2 personen in dit geval 🙂

Reply
Marleen 15 maart 2023 - 09:16

Zou dit ook met garnalen of vis kunnen?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2023 - 10:47

Jahoor! 🙂

Reply
Cecile 2 november 2020 - 18:13

Het heeft gesm(a)akt ☺️??. Wat meer broccoli erin gedaan en de mie eruit. Mjam mjam. Voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 3 november 2020 - 09:53

Haha fijn Cecile, dat horen we graag!

Reply
1 2