Home Bijgerechten Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

en Italiaanse kruiden

door SmaakMenutie
Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Gezondere variant

Wie houdt er niet van een portie friet? Wij in ieder geval wel! Toch kiezen we niet altijd voor de gefrituurde versie.

Soms is het juist leuk om een wat lichtere en gezondere variant te maken. Deze ovenfrietjes met Parmezaanse kaas zijn precies dat. Dus lekker krokant, smaakvol en een stukkie minder vet. Het is een bijgerecht dat je zonder schuldgevoel kunt serveren, of het nu bij een doordeweekse maaltijd is of gewoon als snack op de bank.

Voedzaam ingrediënt

De aardappel is vaak ondergewaardeerd, maar eigenlijk is het een heel voedzaam ingrediënt. Hij zit vol vezels, vitamine C en kalium. Daarnaast bevatten aardappels van zichzelf weinig vet en zijn ze van nature glutenvrij.

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas maken

Juist door ze in de oven te bereiden, behouden ze hun goede voedingsstoffen en gebruik je maar een klein beetje olie. Het resultaat? Een krokant frietje dat ook nog eens bijdraagt aan een voedzame maaltijd. Zo zie je maar: comfortfood hoeft niet ongezond te zijn.

Krokant met een Italiaanse twist

Wat deze ovenfrietjes zo lekker maakt, is de combinatie van de zachte aardappel vanbinnen en de knapperige buitenkant met Parmezaanse kaas. De kaas smelt tijdens het bakken tot een dun laagje dat zich om de frietjes heen nestelt. Samen met knoflookpoeder, basilicum en oregano ontstaat er een smaak die je vast wel doet denken aan de Italiaanse keuken.

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas en kruiden

Serveer ze direct uit de oven en strooi er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen voor die extra Italiaanse touch. Natuurlijk zijn ze heerlijk met een klodder mayonaise of ketchup, maar wij vinden ze stiekem zo, puur en knapperig, net zo lekker!

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 46 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 4 (vastkokende) aardappelen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200-220 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze stukken ter grootte van frietjes/aardappelpartjes. Dep droog met keukenpapier.
  • Neem een grote (meng)kom en doe de droge aardappelpartjes in de kom. Voeg 2 el olijfolie toe en meng grondig (met je handen) door de aardappeltjes. Voeg ook 25 g Parmezaanse kaas toe en meng eveneens goed door alle aardappelpartjes.
  • Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappeltjes over de plaat.
  • Besprenkel de aardappeltjes nu met knoflookpoeder, gedroogde basilicum en oregano, zout en peper.
  • Plaats het geheel circa 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi zodra ze uit de oven komen met wat extra Parmezaanse kaas en zout en serveer direct!

Ovenfrietjes met Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

20 reacties

Henne 13 december 2023 - 16:08

Dus 2 x zout erop ? En halverwege keren of omscheppen hoeft niet?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2023 - 11:14

Klopt, naar smaak! In een hetelucht oven hoef je ze niet te keren hoor 🙂

Reply
1 2 3