Gezondere variant
Wie houdt er niet van een portie friet? Wij in ieder geval wel! Toch kiezen we niet altijd voor de gefrituurde versie.
Soms is het juist leuk om een wat lichtere en gezondere variant te maken. Deze ovenfrietjes met Parmezaanse kaas zijn precies dat. Dus lekker krokant, smaakvol en een stukkie minder vet. Het is een bijgerecht dat je zonder schuldgevoel kunt serveren, of het nu bij een doordeweekse maaltijd is of gewoon als snack op de bank.
Voedzaam ingrediënt
De aardappel is vaak ondergewaardeerd, maar eigenlijk is het een heel voedzaam ingrediënt. Hij zit vol vezels, vitamine C en kalium. Daarnaast bevatten aardappels van zichzelf weinig vet en zijn ze van nature glutenvrij.
Juist door ze in de oven te bereiden, behouden ze hun goede voedingsstoffen en gebruik je maar een klein beetje olie. Het resultaat? Een krokant frietje dat ook nog eens bijdraagt aan een voedzame maaltijd. Zo zie je maar: comfortfood hoeft niet ongezond te zijn.
Krokant met een Italiaanse twist
Wat deze ovenfrietjes zo lekker maakt, is de combinatie van de zachte aardappel vanbinnen en de knapperige buitenkant met Parmezaanse kaas. De kaas smelt tijdens het bakken tot een dun laagje dat zich om de frietjes heen nestelt. Samen met knoflookpoeder, basilicum en oregano ontstaat er een smaak die je vast wel doet denken aan de Italiaanse keuken.
Serveer ze direct uit de oven en strooi er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen voor die extra Italiaanse touch. Natuurlijk zijn ze heerlijk met een klodder mayonaise of ketchup, maar wij vinden ze stiekem zo, puur en knapperig, net zo lekker!
20 reacties
Dus 2 x zout erop ? En halverwege keren of omscheppen hoeft niet?
Klopt, naar smaak! In een hetelucht oven hoef je ze niet te keren hoor 🙂