Home Bijgerechten Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

door SmaakMenutie
Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Succes op elke tafel

Van deze frietjes blijf je eten. De combinatie van verse friet met truffelolie, Parmezaanse kaas en knoflook is hemels. Een succes op elke tafel!

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.8/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

1,5 kilo (iets kruimige) aardappelen
20 g Parmezaanse kaas
4 tenen knoflook
3 el truffelolie
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd er friet van in de gewenste dikte.
  • Spoel de frietjes even af onder lauwwarm water en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Frituur ze 5 minuten op 140 graden en laat ze vervolgens minimaal 30 minuten uitgespreid afkoelen.
  • Snijd ondertussen 3-4 tenen knoflook fijn en hak wat verse peterselie. Rasp tevens de Parmezaanse kaas.
  • Frituur na 30 minuten op 180 graden wederom 5 minuten of tot ze goudgeel zijn.
  • Besprenkel als ze uit de frituur komen direct met 3 el truffelolie en bestrooi met (zee)zout.
  • Leg de frietjes op een schaal en serveer met de knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie. Druppel tevens nog wat extra truffelolie over de friet.

Verse friet makenVerse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie Verse friet met Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Raphaël 24 januari 2019 - 21:18

Ik zie op de foto’s vlgs mij echt selderij. Dit terwijl het recept peterselie bevat? Wat is het nu?

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2019 - 18:15

Hoi Raphaël, het is toch echt (platte) peterselie 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Hilbrandt 21 december 2020 - 10:55

Beste smaakmenutie, ik snap de knoflook nog niet helemaal. Is deze als topping of als dip niet veel te sterk? Of hebben jullie deze in de mayonaise dip die op de foto staat verwerkt? Groetjes Hilbrandt.

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 12:22

Hoi Hilbrandt, als topping! Maar gebruik gerust wat minder knoflook als het je te scherp vindt

Reply
Tommy Van Harselaar 13 december 2021 - 11:29

Beste Smaakmenutie,

Kan ik dit gerecht ook in de airfryer bereiden? Zo ja? Hoeveel graden/minuten?

Groeten Tommy

Reply
SmaakMenutie 13 december 2021 - 12:37

Ja dat kan wel hoor Tommy! Echter gebruiken wij zelf geen airfryer dus kan je daar helaas niet in adviseren 🙂

Reply
Esther 19 december 2021 - 11:59

Ik doe ze altijd eerst 10 minuten op 120 graden voorbakken.
Dan de frieten in een schone, droge kom mengen met 1 eetlepel zonnebloemolie.
Frietjes afbakken op 180 graden ongeveer 15 tot 20 minuten, ligt eraan hoe dik ze zijn 😉
Succes!
Groeten, Esther.

Reply