Home Bijgerechten Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

door SmaakMenutie

Succes op elke tafel

Van deze frietjes blijf je eten. De combinatie van verse friet met truffelolie, Parmezaanse kaas en knoflook is hemels. Een succes op elke tafel!

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie

Van deze frietjes blijf je eten. De combinatie van verse friet met truffelolie, Parmezaanse kaas en knoflook is hemels. Een succes op elke tafel! Bijgerechten Friet Parmezaanse kaas truffelolie, bijgerecht, patat, kerst European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

1,5 kilo (iets kruimige) aardappelen
20 g Parmezaanse kaas
4 tenen knoflook
3 el truffelolie
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd er friet van in de gewenste dikte.
  • Spoel de frietjes even af onder lauwwarm water en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Frituur ze 5 minuten op 140 graden en laat ze vervolgens minimaal 30 minuten uitgespreid afkoelen.
  • Snijd ondertussen 3-4 tenen knoflook fijn en hak wat verse peterselie. Rasp tevens de Parmezaanse kaas.
  • Frituur na 30 minuten op 180 graden wederom 5 minuten of tot ze goudgeel zijn.
  • Besprenkel als ze uit de frituur komen direct met 3 el truffelolie en bestrooi met (zee)zout.
  • Leg de frietjes op een schaal en serveer met de knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie. Druppel tevens nog wat extra truffelolie over de friet.

Verse friet maken Verse friet met Parmezaanse kaasHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Raphaël 24 januari 2019 - 21:18

Ik zie op de foto’s vlgs mij echt selderij. Dit terwijl het recept peterselie bevat? Wat is het nu?

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2019 - 18:15

Hoi Raphaël, het is toch echt (platte) peterselie 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply