Ignacio Anaya
Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho. Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.
24 reacties
Hoi ik wilde wat vragen. Ik organiseer een verassingsfeest voor mijn dochter en zou de willen serveren. Denk je dat het te doen is om de nacho’s op 2bakblikken in de oven te maken voor 30 man als tapashapje? Of zou ik dan echt niet genoeg hebben. Zat aan een zak of 6-7 te denken.Kan er moeilijk een inschatting van maken.
Tuurlijk, als hapje of ‘onderdeel van’ heb je daar zeker genoeg aan. Veel plezier alvast!